8 simptome ascunse ale cancerului pulmonar

585
Simptomele cancerului pulmonar pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat astfel ca este foarte greu diagnosticarea acestuia.
In majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze. Exista insa semne care pot trada cancerul pulmonar:
1. Dureri articulare
Oamenii de stiinta de la Spitalul Prato din Italia au studiat intre anii 2000 si 2005 un numar de 296 de pacienti cu dureri si inflamatii in genunchi, constatand ca aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar. Toti pacientii au fost barbati de varsta medie, fumatori cronici toata viata, fiind demonstrat ca, la aproximativ 2% din pacienti, cancerul pulmonar a fost asociat cu artrita la genunchi, iar dupa eliminarea cancerului, durerile de genunchi au disparut.
Potrivit datelor Asociatiei americane pentru cancer, aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar apartin carcinoamelor celulare, care sunt dificil de tratat, iar la la o cincime dintre cazuri, maladia se extinde la oase. „Durerile de coaste reprezinta de obicei un semn precoce al cancerului si asta faciliteaza diagnosticarea si tratamentul”, a spus dr. Giuliano Gros de la Spitalul Prato.
2. Pleoape cazute
Pleoapele cazute pot fi semnul paraliziei faciale, ce apare din cauza unui virus herpetic ce blocheaza semnalele pe care creierul le trimite muschilor fetei. Mai rar, pleoapele cazute pot indica un cancer la plamani.
3. Degete umflate
Degetele cu varfurile umflate pot fi un semnal cancerului pulmonar. Substanta PGE2, care produce inflamarea plamanilor, este secretata in exces de care tumora, se acumuleaza in degete si determina inflamarea acestora.
4. Tuse
Tusea persistenta, in special in lipsa unui motiv evident, precum raceala sau gripa, este un semn de alarma.

CITESTE SI


 

4 locuri de pe corpul femeii care nu trebuie atinse

NU vei mai bea cafea cand vei afla asta! Ce legatura incredibila exista intre SANII mici si consumul de cafea

Trebuie sa INCERCI neaparat! S-a dat cu suc de LAMAIE sub brat, iar efectele sunt ULUITOARE


 

5. Dificultati de respiratie
Este un simptom ce apare tardiv si care de obicei semnifica obstructia sau compresiunea unei bronhii mari. Se poate insoti de wheezing (suieratura respiratorie) care nu dispare dupa tuse.
„Este bine sa va faceti o radiografie daca aveti urmatoarele simptome: tuse, sputa cu sange, durere in capul pieptului, dispnee, pneumonii sau bronsite repetate, oboseala, lipsa apetitului, scadere inexplicabila in greutate, raguseala, transpiratii ale fetei si gatului”, explica pneumologul Magdalena Ciobanu.
6. Durerea in piept
Poate avea un sediu si o intensitate variabila, insa intotdeauna este persistenta la tratamentul simptomatic.
7. Expectoratia cu sange
Este simptomul cel mai alarmant pentru pacient. Este de obicei in cantitate mica sau medie si apare cand se dezvolta leziuni ulcerative ale mucoasei bronsice.
8. Schimbarea vocii
E normal sa ai vocea ragusita atunci cand esti racit, insa daca se intampla fara o cauza, trebuie neaparat sa mergi la doctor.
sursa: stiri.com.ro