Ai multe bataturi si vrei sa scapi rapid de ele? Aici gasesti solutia

2193

Bataturile pot sa apara oriunde exista o frecare permanenta: la nivelul mainilor, coatelor, genunchilor, insa cel mai frecvent sunt localizate la nivelul piciorului. Acestea reprezinta ingrosarea stratului cornos al pielii, ca o reactie de aparare la o supra-solicitare de tip mecanic: hiperpresiune, frecare, mers indelungat, eforturi mari.
„Incaltamintea neadaptata la conformatia piciorului, mersul deformat si afectiunile ortopedice sunt principalii factori care favorizeaza aparitia bataturilor. Aceasta ingrosare a epidermei apare in zone unde pielea sufera un traumatism permanent – fie prin frecare, fie prin apasare continua. Bataturile sau duriloanelesunt de culoarea pielii normale sau usor galbui, galbui-maronii, in functie de grosimea stratului de keratina”, a declarat dr. Corneliu Dobre, medic dermatolog.

CITESTE SI


 

Tii dieta si faci exercitii fizice dar NU slabesti? LEPTINA e motivul!

Minunatia de sirop care te scapa de burta! In 2 zile se vad deja efectele

Ai dureri crunte de rinichi? Aceasta bautura dizolva pietrele la rinichi


 
Bataturile pot fi inlaturate cu ajutorul unor unguente aplicate local, numite keratolitice. De regula, sunt recomandate preparatele care contin uree, in concentratii de 10% pana la 25%, si acid salicilic, in aceeasi concentratie. Pentru a fi eficient, tratamentul se face una-doua saptamani. „Crema se foloseste seara si, pentru ca sa reziste pe batatura pe timpul noptii, se recomanda aplicarea unei bucati de celofan, peste care se pune un ciorap”, recomanda dermatologul.
sursa: sanatate.bzi.ro