Asta este cea mai ieftina pastila pentru inima si nu are niciun efect advers

633
Un studiu recent a aratat ca administrarea unui simplu supliment, „ieftin ca o punga de chipsuri”, imbunatateste considerabil capacitatea inimii de a pompasange in organism.
Este vorba despre Vitamina D, cea pe care organismul o fabrica odata expus la lumina soarelui, arata ziare.com, care citeaza BBC. In cadrul studiului, acest supliment a fost administrat unui numar de 163 de voluntari cuinima slabita, varsta medie a acestora fiind de 70 de ani. Asa cum se intampla in randul persoanelor varstnice, dar nu numai, toti aveau carenta la acest capitol.
Desi toti aveau obiceiul de a petrece timp in aer liber, organismul lor isi pierduse, in parte, abilitatea de a „fabrica” Vitamina D, fenomen ce nu poate fi inca explicat de oamenii de stiinta.
In cadrul experimentului, o parte dintre subiecti au primit o tableta de 100 de micrograme de Vitamina D sau o pastila placebo, timp de un an. Schimbarea a fost vizibila si masurabila in randul subiectilor din prima grupa, inima pompand cu mult mai multa putere sangele in organism.

CITESTE SI


 Visezi la corpul perfect? Iata cum slabesc modelele de la Victoria’s Secret

Care sunt bolile de ficat cauzate de bauturile alcoolice

 Combinatia de miere cu sare de Himalaya alunga insomnia


„E ieftina precum chipsurile, fara efecte secundare”, a explicat pentru BBC medicul cardiolog Klaus Witte. Potrivit acestuia, inima pacientilor care primisera suplimente de Vitamina D s-a si micsorat considerabil, un semn ca a devenit si mai eficienta.Pentru moment, nu se pune problema unui tratament cu Vitamina D pentru inima la scara larga, fiind nevoie de studii suplimentare.
Vitamina D, la care se pare ca orice celula din organism functioneaza, se obtine si din pestele gras, oua, fiind adaugata si in unele sortimente de cereale. Vitamina D nu este vitala doar pentru oase si dinti, ea influentand sanatatea intregului corp si chiar a creierului, dupa cum au demonstrat studii anterioare.