Care sunt semnele ce iti arata ca ai probleme cu inima

304

De cele mai multe ori, asociem durerea de la nivelul pieptului si palpitatiile cu afectiunile cardiace. Cu toate acestea, multe alte neplaceri pe care le trecem usor cu vederea pot semnala prezenta acestor probleme de sanatate.
Te simti mai tot timpul obosit
Desi poti pune epuizarea pe seama programului incarcat de peste zi, oboseala poate fi unul dintre semnele bolilor inimii, mai exact a insuficientei cardiace.
Starea de letargie si somnolenta apar atunci cand inima nu-si poate indeplini functia de a pompa sangele corespunzator in organism.
De asemenea, modificarile de ritm cardiac, problema cunoscuta sub numele de aritmie, pot favoriza aparitia oboselii. Daca inima bate intr-un ritm incetinit (bradicardie – mai putin de 60 de batai/minut), atunci si tensiunea arteriala scade si persoana incepe sa se simta obosita.
Transpiri chiar si atunci cand nu faci efort
Un alt simptom care poate anunta prezenta unei probleme cardiace este transpiratia. Dintre problemele inimii, infarctul miocardic se manifesta prin transpiratii reci.
Mai exact, durerea cauzata de afectarea inimii poate favoriza descarcarea de adrenalina si stimula secretia glandelor sudoripare. In cazul persoanelor care sufera de afectiuni cardiace, neplacerea poate aparea chiar si atunci cand organismul este relaxat, in stare de repaus. Transpiratiile reci care anunta infarctul miocardic sunt insotite adesea si de dureri in spatele sternului.
sursa: realitatea.net