Cat de importanta poate fi vocea mamei pentru un copil

482

Conform unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori de la Universitatea Standford School of Medicine din California (SUA), creierul sugarului este mai receptiv atunci cand aude vocea mamei decat atunci cand aude vocea unui strain. Vocea mamei stimuleaza multe zone ale creierului copilului. Descoperim in fiecare zi un pic mai mult din conexiunile pe care un copille leaga cu mama sa si din instinctele sale dobandite in timpul perioadei intrauterine. Un nou studiu scoate acum in evidenta aceasta relatie speciala, dezvaluind faptul ca atunci cand aude vocea mamei, creierul fatului reactioneaza in mod evident, vocea fiind responsabila pentru simtul auzului, desigur, dar, de asemenea, fiind si cea care directioneaza emotiile, ajuta la recunoasterea fetelor sau gestioneaza functiile sociale.

CITESTE SI


5 alimente care iti fura tineretea. Te imbatranesc vazand cu ochii

Aceste alimente te ajuta la dezvoltarea bateriilor bune in intestine

Situatiile cand sunt contraindicate suplimentele cu ginkgo biloba


 
O astfel de activitate cerebrala nu va fi stimulata daca vocea pe care o aude copilul nu este cea a mamei sale. „Multe dintre procesele noastre sociale, lingvistice si emotionale sunt invatate prin ascultarea vocii mamei”, a declarat autorul principal al studiului, Daniel Abrams, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale.
Cercetatorii au descoperit ca vocea mamei a adus un confort emotional real pentru copil, prin cresterea capacitatii de integrare sociala si de a comunica, deschizand noi perspective, mai ales pentru copiii cu autism.
sursa: RADOR