Contrar opiniei potrivit careia floricelele de porumb dauneaza sanatatii, aceste delicioase gustari, preparate acasa si consumate in mod regulat, ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar si a cancerului, gratie continutului de polifenoli, un antioxidat important din boabele de porumb. „Majoritatea oamenilor nu stiu ca floricelele scad riscul infarctului si al cancerului. Doar 30 de grame de floricele de porumb sunt mai benefice decat portia zilnica de orez sau paste integrale”, sustine Catherine Collins, specialist in boli de nutritie din Londra.
CITESTE SI
Ghimbirul – o minunatie pentru ficat
Rinichii vor deborda de sanatate cu aceasta bautura naturala
Trifoiul rosu si benefiiile lui miraculaose
Floricelele contin de trei ori mai multe fibre decat
decat aceeasi cantitate de seminte crude de floarea soarelui. In plus, ele regleaza nivelul de zahar din sange, reduc colesterolul rau – LDL si contin vitamina B. Beneficiile consumului de floricele constau in cantitatea surprinzator de mare de polifenol antioxidant, care distruge radicalii liberi – substante chimice nocive care cauzeaza boli precum cancerul si bolile de inima.
sursa: RADOR