Ce se poate intampla daca lasi ouale timp de 2 saptamani la temperatura camerei

137

Pastram ouale in frigider sau la temperatura camerei? Paretile sunt impartite, iar pentru a afla varianta sigura, publicatia Daily Mail a comandat un studiu. Cercetarea a vizat consumatori impartiti in doua categorii: cei care pastreaza ouale in frigider, in locul special amenajat, de teama ca acestea sa nu se strice, si cei care le tin in bucatarie, la temperatura camerei.
Analizand ouale pastrate timp de 2 saptamani – unele in frigider si altele in camera – cercetatorii au observat ca nu exista nicio diferenta intre ele. Ouale tinute in camera nu s-au stricat, precizeaza Janet Corry si Rosamund Baird, de la Universitatea Veterinara Bristol.

CITESTE SI


In cat timp se strica ouale rosii de Paste. Vezi in cat timp pot fi consumate in siguranta

Planta minune care calmeaza durerea si stopeaza atacul de cord

Cat de periculoase sunt sucurile de fructe pentru ficat


Temperatura ideala la care pot fi pastrate ouale un timp indelungat
Si in Statele Unite a fost realizat un studiu similar, cu 2.000 de oua tinute la temperaturi diferite, timp de 4 saptamani. Concluzia oamenilor de stiinta: temperatura ideala de pastrare pe termen lung este de 0,6-2,2 grade Celsius.
Unii medici, cum sunt cei de la cunoscuta Clinica Mayo, recomanda aruncarea unor oua care au fost lasate mai mult de doua ore la temperatura camerei.
Asa cum demonstreaza studiul comandat de Daily Mail, daca acestea sunt consumate in doua saptamani, nu sunt periculoase. Cercetatorii nu au gasit in ele bacterii periculoase, cum ar fi salmonella, E. Coli, listeria sau campylobacter.
sursa: sanatate.bzi.ro