Cea mai gustuoasa si simpla reteta: ciorba de perisoare cu smantana

508
Pentru perisoare puteti folosi carne tocata de porc, de vita sau amestec, dar e important ca aceasta sa nu fie prea grasa.

 

Ingrediente

 

1 ceapa

 

3-4 morcovi

 

2 fire de patrunjel

 

2 felii de telina

 

1 cartof

 

1 ardei

 

1 rosie

 

50 gr smantana

 

50 gr iaurt

 

piper

 

patrunjel tocat

 

leustean (optional)

 

400 gr carne tocata

 

100 gr orez

 

2 oua

 

sare

 

Spalam, curatam si taiem in cubulete mici toate legumele. Calim ceapa, morcovii, firele de patrunjel, telina si ardeiul in putin ulei, apoi turnam apa peste legume, in functie de cantitatea pe care dorim s-o pregatim, si condimentam cu sare si piper dupa gust. Optional, putem pune cateva frunze de leustean. Cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii taiati cubulete si rosia decojita si data prin razatoare. Lasam sa mai fiarba, iar pana cand legumele sunt aproape fierte, facem perisoarele: cu mainile unse in putin ulei, amestecam 400 de grame de carne tocata cu 100 de grame de orez, sare si doua oua. Apoi le adaugam in oala si lasam ciorba sa fiarba.

CITESTE SI


 

Si tu bei aceasta otrava care iti distruge oasele si dintii

Acest fruct consumat te scapa de 4 kilograme intr-o saptamana

Ce diferenta nutritionala exista intre oul alb si cel maro


 

Verificam daca legumele si perisoarele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam smantana cu iaurt, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit, adaugam amestecul. Deasupra presaram patrunjel. Ciorba de perisoare cu smantana se consuma calda, de preferat cu ardei iute.

 

sursa: eva.ro