Cu acest extract de fructe poti inlocui medicamentele pentru bolile cardiovasculare

133

Zmeura, in mod particular extractul de mure, combate riscurile bolilor cardiovasculare, sustine un studiu coreean citat de revista Top Sante.
Se spune ca fragii, zmeura, coacazele rosii sau negre cat si alte fructe de paduresunt bogate in flavonoizi, molecule renumite pentru virtutile lor antioxidante. Antioxidantii sunt cautati pentru proprietatile lor anticancerigene, anti-inflamatoare si efectul lor in prevenirea riscurilor cardiovasculare.
Murele sunt bogate in fier si magneziu, 0,7 mg la 100 g. Sursa de vitamina C, potasiu, calciu si magneziu, acest fruct este bogat si in fibre. Insa nu este totul, studiul cercetatorilor coreeni de la Universitatea din Seul au demonstrat ca aceste fructe prezinta beneficii si pentru inima.

CITESTE SI


 

Beneficiile uimitoare ale macrisului: vindeca tiroida, ficatul, rinichii. Afla cum

Ai linii maro pe unghii? Iata ce boli sunt asociate

Acest fruct consumat te scapa de 4 kilograme intr-o saptamana


 
Extractul de mure poate reduce simptomele sindromului metabolic (sindrom care reuneste cel putin 3 afectiuni dintre: obezitatea abdominala, hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, rezisenta la insulina sau intoleranta la glucoza). Luptand cu aceste simptome, este redus riscul de accident cardiovascular.
Doua grupe de voluntari au fost testate in timpul acestui studiu. Primul grup a primit zilnic 750 g de extract de mure iar celalalt, un placebo, timp de 12 saptamani.
Persoanele care au consumat extractul de mure, s-a observat ca tensiunea arteriala a scazut, arterele au devenit mai putin rigide.
sursa: sanatate.bzi.ro