Cum sa-ti eliberezi MINTEA de STRESUL de la JOB si sa te bucuri din plin de vacanta?

Pentru a scăpa de stres şi a te bucura de zilele de vacanţă trebuie să înveţi să-ţi păcăleşti creierul să elimine tensiunile acumulate. Fiecare minut al călătoriei este preţios, aşa că trucurile propuse te vor ajuta să te reîntorci cu bateriile încărcate.

Deşi intenţionăm să lăsăm problemele acasă când plecăm în vacanţă, de multe ori ni se întâmplă să găsim motive de stres chiar în zilele în care speram să ne relaxăm şi să ne încărcăm bateriile. Fie că este vorba de trafic, stresul drumului, lipsa somnului sau grijile cotidine, există câteva metode simple prin care creierul poate fi păcălit, scrie shape.com

Acceptaţi stresul provocat de drumul până la destinaţie

Cea mai rea parte a călătoriei este drumul până la destinaţie. Bagaje, ore pierdute şi agitaţia specifică. Dincolo de a încerca să respingi ideea stresului creat, ar treui să accepţi ce se întâmplă şi să încerci să te relaxezi. Ia-ţi o planşă de colorat pentru adulţi şi pune-ţi creativitatea la treabă.

Lasă-ţi corpul să se relaxeze

De îndată ce te dai jos din avion sau din maşină, fă următorul exerciţiu: prinde-ţi corpul cu ambele mâini, ca şi când te-ai ţine în braţe şi răsuceşte-te întâi spre stânga, iar apoi spre dreapta. Ţine-te strâns timp de două până la trei secunde, apoi eliberează-ţi corpul. Repetaţi exerciţiul de câteva ori.

Relaxează-ţi mintea Când ajungi în cele din urmă la destinaţie, dedică-ţi primele 24 de ore pentru a-ţi regăsi liniştea interioară. Fiecare minut al călătoriei este preţios, aşa că foloseşte următoarea meditaţie pentru a te putea relaxa.

Găseşte un loc liniştit şi acordă-ţi câteva secunde. Apoi priveşte afară, în depărtare, bucurându-te de peisajele frumoase din zonă. Acest lucru va începe să-ţi liniştească acea parte a creierului care este încă închisă din cauza tensiunilor acumulate în acea zi.

Respiraţi. Faceţi acest lucru de câteva ori în mod profund. Pe măsură ce expiraţi, încercaţi să vă imaginaţi că eliminaţi anxietatea şi tensiunea din corp.

Ascultaţi sunetele din apropiere. Dacă sunteţi pe plajă, ascultaţi cum se sparg valurile. La munte, bucuraţi-vă de ciripitul păsărilor. Acest lucru vă va aduce pe deplin în momentul prezent, relaxându-vă.

Păcăleşte creierul

În prima noapte de vacanţă avem tendinţa de a dormi cu 20 până la 25% mai puţin decât de obicei, spun cercetatorii de la Universitatea Brown, care au numit acest fenomen „efectul primei nopţi.“ „O parte din creier refuză să adoarmă, acţionând ca un paznic de noapte pentru a vă proteja“, spune profesorul Yuka Sasaki. Pentru a păcăli mintea, aduceţi-vă perna de acasă şi folosiţi crema de noapte obişnuită înainte de culcare. Texturile şi mirosurile familiare vă vor ajuta să adormiţi mai uşor, scrie Adevarul.