De ce musca copiii mici? Afla explicatia specialistului Urania Cremene, expert in parenting!

Un obicei destul de neplăcut, dar pe care mulți dintre bebeluși și copiii mici îl au, este mușcatul. Care sunt cauzele și, mai ales, ce trebuie să facă părinții în acestă situație, ne spune Urania Cremene, expert în parenting.

Majoritatea copiilor încep să muște de drag. Îți vine să crezi asta? Gândește-te puțin. Atunci când îți iei copilul în brațe și îți este foarte drag de el, îți vine să-l muști câteodată. Și mulți părinți o și fac, își mușcă copilul din joacă. Pentru că nouă ne vine să-i mușcăm, și asta face parte din registrul manifestărilor afective, copiii fac cam același lucru. Încep să muște de drag,” explică specialistul.

Descoperă cauza care provoacă aceste reacții și învață-l să se manifeste constructiv, este recomandarea expertului. „Dacă asta se întâmplă și se întâmplă de la vârste fragede, spune: Au!, arată-i că doare și ajută-l să-și arate dragul diferit. Dacă-i vine să muște și o face tare, va trebui să fie tot așa, cu implicare fizică din partea lui. De exemplu: ia-mă în brațe tare și strânge-ma tare.”

Un alt motiv pentru care copiii mușcă îl reprezintă frustrarea sau manifestarea furiei. De exemplu i s-a refuzat ceva și se simte furios, a avut o zi proastă sau a acumulat energii negative.

Dacă asta se întâmplă și se întâmplă des, ar trebui să te uiți la stilul tău parental. S-ar putea să fii un părinte care controlează prea mult. Ai un copil care nu simte că poate lua decizii, poate face alegeri, poate fi sursa propriilor acțiuni. Dă-i mai multă libertate de mișcare, explică-i mai mult. În loc să-i spui nu e voie, explică-i de ce și oferă-i alternative,” este sfatul specialistul, informeaza Digi24.