Fii foarte atent: CAND se impune scoaterea polipilor nazali

328

„Venind in contact cu microbii, in lupta cu polipii, se acopera cu secretii purulente si cand copilul sta in picioare aceste secretii isi continua drumul lor spre interiorul gurii si asa se produc amigdalita, faringita„, sustine dr. Elena Latcan, medic primar ORL.
In cazul copiilor mici care nu pot expectora, secretiile ajung in interiorul tubului digestiv. Astfel, le scade apetitul. De asemenea, in timpul somnului secretiile ajung in timpan, intr-o zona constitutional mai slaba. Pe acest drum afecteaza oscioarele din ureche. Fenomenul duce la scaderea auzului.
Daca cel mic raceste des sfatuiti-va cu un specialist ORL in privinta polipilor. „Noi suntem permanent in dezacord cu medicii pediatrii si mai nou cu medicii de familie. Un copil care raceste des trebuie neaparat sa i se inlature acest focar de infectie, nu conteaza ca sunt foarte mici sau cat un pumn”, completeaza dr. Latcan.
Polipii la adulti, semn de cancer
Daca insa racelile din timpul copilariei nu sunt nici dese si nici grave, niciun medic nu va recomanda eliminarea polipilor. Formatiunile regreseaza in mod natural, la vasta de 15-16 ani. Devin insa o problema daca sunt descoperiti la adulti.
„La adult daca ii gasim, prezenta lor ne ridica un semn de intrebare, facem biopsie, examen histopatologic si de multe ori reprezinta o chestie maligna”, a precizat dr. Latcan.

CITESTE SI


 

Aceasta e bautura minune care te scapa de colaceii din jurul taliei

E uimitor acest nou superaliment impotriva obezitatii: PAINEA VIOLET

Ce minunatie de bautura! Este bogata in fibre, vitamine si minerale


 
Vorbim de fapt de un cancer in interiorul nasului. Tot la varsta adulta, in special la alergici, se mai constata asa numita rinita obstructiva. Mucoasa nasului se ingroasa exagerat si ia forma unor polipi. Aspectul este de ciorchine de strugure. In acest caz, pacientii respira dificil.
„Din pacate evulotia bolii este spre recidiva, deci pacientii ajung la operatii multiple, poate chiar de 8-10 ori in viata, pentru ca acesti polipi sunt deranjanti si obosesc”, sustine dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog.
Recidiva apare deoarece alergia este o boala a sistemului imunitar care nu se vindeca. Un examen ORL complet este recomandat o data pe an.
sursa: Ce se intampla doctore?