Fii mereu cu zambetul pe buze! Iata exercitiile pentru buna dispozitie

272

Specialistii spun ca, daca zambesti in fiecare zi, vei fi o persoana plina de energie pe intreaga durata a zilei. Iata cateva exercitii pentru buna dispozitie:
Regula 1-2
Potrivit, viataverdeviu.ro, daca aplici regula aceasta tot timpul, viata ti se va schimba complet. Va imbunatati fiecare aspect al vietii tale, pentru ca va indeparta cel mai mare obstacol din viata ta: gandirea negativa.
Gandim mult. Uneori prea mult. Dar asa suntem construiti. Ai observat ca gandirea noastra este in mare parte negativa? Ne indoim de noi insine. Ii lasam pe altii sa nebuna dispozitieenerveze. Ne gandim la tot ce nu e bine dar nu observam ce e bine. Regula 1-2 este creata tocmai pentru a schimba acest aspect. Regula este urmatoarea:
Este in ordine sa gandesti ca un lucru este negativ, dar trebuie sa ii asociezi mereu doua lucruri pozitive.
De exemplu, poti sa ai urmatoarea parere despre cineva: „Vai, dar cat de plictisitor este…” . Este normal sa gandesti asa, nu poti reprima gandul, insa trebuie sa fii capabil sa asociezi doua lucruri pozitive cu acea persoana. Ai putea sa adaugi: „Dar munceste mult si isi iubeste mult copiii”.


 


Partea cea mai grea pentru majoritatea oamenilor este sa aplice aceasta regula in cazul lor. Poti sa te indoiesti, gandind: „Nu sunt destul de bun, nu voi obtine niciodata promovarea”. Iti este permis sa ai parerea asta despre tine – poate avea un efect benefic daca te ambitioneaza sa depui efort sustinut – dar trebuie sa o asociezi cu doua lucruri pozitive despre tine. De exemplu, ai putea sa adaugi: „Dar am multi prieteni la locul de munca si stiu sa ma dedic muncii mele 100%”.
Daca aplici regula aceasta in viata de zi cu zi, vei observa doua lucruri:
1.Te vei simti mai usurat si mai fericit
2.Te vei schimba in bine.
Va fi o munca grea sa te opresti mereu si sa cauti lucruri pozitive de fiecare data cand gandesti negativ, dar incetul cu incetul te vei obisnui sa diminuezi gandirea negativa si sa o sporesti pe cea pozitiva. Trebuie sa remarci faptul ca fiecare are ceva pozitiv. Daca nu poti sa gasesti ceva pozitiv la o persoana, inseamna ca nu vrei sa faci asta.
Conversatiile pozitive
Foloseste Regula 1-2 si cand vorbesti cu oamenii din jurul tau. Oriunde mergi incearca sa asociezi doua ganduri pozitive oricarui gand negativ. Daca te plangi cuiva, ai putea spune: „Imi plac produsele tale si echipa de vanzari este extraordinara, dar de fiecare data cand am nevoie de ajutor, nu pot sa contactez serviciul clienti”. Oamenii sunt mult mai deschisi sa te ajute si cauta sa repare grseala daca le spui un lucru pozitiv.
sursa: viataverdeviu.ro