Galina Schatalova a prezentat metoda miraculaosa prin care poti trai 120 de ani!

806

Galina Schatalova s-a nascut pe 13 octombrie 1916 in Asgabat, Rusia, iar in anii de studentie ea dezvoltat o metoda de vindecare si de reintinerire bazata pe trei coloane: sanatate fizica, psihica si sufleteasca.
Din 1939 a fost inrolata ca medic militar si trimisa pe front, iar dupa terminarea razboiului a lucrat la Academia Sovietica de Stiinte. Din 1960 a preluat conducerea Directiei de Selectie si Calificare a Astronautilor Sovietici de la Institutul de Cercetari Spatiale din Moscova, iar din 1970 a inceput sa lucreze ca medic independent. Intre 1983 si 1990 a facut o serie de experimente, prin care a urmarit stabilirea necesarului zilnic de hrana pentru fiinta umana. In acest scop, a condus mai multe expeditii-maraton prin deserturile si muntii Uniunii Sovietice, pe distante de sute de kilometri, in conditiile asigurarii numai unui necesar zilnic minim de hrana.
La primul maraton din 1983, pe o distanta de 500 de kilometri, li s-a asigurat participantilor aflati sub conducerea doamnei Schatalova o hrana cu un continut de numai 800 pana la 1200 de calorii pe zi. Hrana consta din fructe uscate, legume, salate si diferiteplante verzi, lipii de secara, fasole fiarta, nuci si miere si desi temperaturile in desert erau foarte ridicate pe timpul zilei, se consuma numai 1 litru de apa. Grupa condusa de doamna Schatalova s-a aflat sub controlul unei comisii  medicale, iar datele astfel inregistrate au fost comparate permanent cu cele ale unei grupe de control (s-a efectuat un studiu dublu),  formata din participanti care se hraneau absolut normal, acestia primind o ratie zilnica de hrana cu un continut de 6000 calorii. Membrii comisiei medicale si-au exprimat inca din  prima seara dinaintea startului, temerile referitoare la pericolele care ii asteapta pe membrii grupei Schatalova, daca nu li se va da carne, branza si sare, incercand sa o faca sa renunte la planurile ei. Dar asa cum povesteste doamna Schatalova, inca din a doua seara s-a schimbat total atmosfera in tabara expeditiei, membrii comisiei fiind nevoiti, ca urmare a datelor concrete consemnate,  sa-si revizuiasca din temelii parerile. Membrii grupei de control ajunsesera la finalul expeditiei epuizati si pierdusera greutate corporala, in ciuda hranei foarte consistente pe care o primisera, iar membrii grupei Schatalova erau foarte vioi si bine dispusi, activi si nu pierdusera deloc greutate corporala.
In anii urmatori, doamna Schatalova a mai condus mai multe astfel de expeditii, scazand in final continutul caloric al hranei administrate participantilor ce traiau deja de mai mult timp dupa metoda dezvoltata de ea, pana la numai 600 de calorii pe zi, la ultima expeditie pe care a condus-o prin desertul Karakum (Asia Centrala), pe o distanta de 500 de kilometri, distanta ce a fost parcursa in numai 16 zile, la temperaturi de peste 50°C, doamna Schatalova avea deja 75 de ani, iar intre participanti se mai aflau si 7 fosti pacienti ai ei, care se vindecasera prin metoda Schatalova de cancer si care erau acum capabili de o astfel de performanta fizica!
In toti acesti ani, doamna Schatalova a dezvoltat pe baza datelor adunate de ea, o metoda de vindecare si de reintinerire,  numita de ea sistemul de insanatosire naturala, acest system fiind bazat pe trei coloane: sanatate fizica, psihica si sufleteasca.
Bazandu-se pe studiile mai multor oameni de stiinta, dr. Schatalova afirma ca durata medie de viata a omului ar fi de minim 120 de ani (la toate animalele exista un raport intre perioada  de ajungere la maturitate si durata medie de viata de 1/7 pana la 1/17), iar faptul ca in realitate oamenii traiesc mult mai putin, in medie doar 60-70 de ani, se datoreaza ignorarii legilor naturii. Dr. Schatalova a ajuns, dupa studiile si experimentele efectuate pe parcursul a mai multor decenii, la concluzia ca teoria caloriilor, conform careia un om ar avea nevoie de o hrana cu un continut de 1200-1700 calorii pe zi, ar fi complet falsa, in urma calculelor proprii, doamna Schatalova a stabilit acest necesar zilnic la numai 250-400 de calorii.
Regimul alimentar recomandat si practicat de doamna Schatalova este adaptat la anotimpuri si contine alimente cat mai naturale si cat mai putin prelucrate termic si mecanic, recomanda renuntarea totala la carne, la produsele lactate,  la prajeli, chiar si la paine (deoarece temperaturile de coacere sunt prea mari), painea fiind inlocuita cu terciuri de cereale si seminte, mai ales iarna. Vara se pune accentul pe legumele si fructele proaspete de sezon, primavara pe buruienile proaspat rasarite, se consuma numai uleiuri  nerafinate presate la rece, se usuca din bogatia verii fructe si legume pentru iarna,  se recomanda sa nu se depaseasca in nici un caz la gatit temperatura de 100°C. Nu se consuma nici cafea, nici alcool, nici sare, se renunta in totalitate la alimentele produse industrial si la legumele si fructele stropite cu ingrasaminte chimice.
Sistemul de insanatosire naturala cuprinde si exercitii fizice si de respiratie, precum si exercitii spirituale de curatire si purificare a sufletului.
Doamnei Schatalova i-au fost puse la dispozitie de catre statul sovietic toate mijloacele necesare cercetarilor sale, i-au fost incredintati pe langa astronautii sovietici si mari sportivi, cum ar fi de exemplu campioanele internationale Anna Charitovna si Raissa Smechnova, a avut sansa sa acumuleze astfel o experienta inestimabila.
Toate aceste lucruri se pot citi in cartile doamnei Schatalova.
Doamna Schatalova insasi, este si cea mai buna dovada a corectitudinii sistemului de insanatosire naturala. Doamna Christine Niederkofler (organizatoarea seminarelor) mi-a pus cu multa bunavointa la dispozitie cateva poze de la seminarele sustinute de doamna Schatalova in vara anului 2009 in Germania si in Italia, la varsta de 92 de ani.
Sursa: suntsanatos.ro