Ghimbirul – o minunatie pentru ficat

580
Cercetatorii au identificat peste 500 de compusi in radacina de ghimbir, care actioneaza asupra intregului organism. In urma cercetarilor realizate, ghimbirul s-a dovedit a fi un analgezic excelent, un antiinflamator puternic si un adjuvantin problemele legate de digestie, avand efecte mai puternice decat multe medicamente folosite in aceste situatii.

De la beneficiile pe care le are asupra digestiei stimuland puternic arderea grasimilor pana la efectele sale antiinflamatorii si antiemetice (combate starile de greata si voma) recunoscute, ghimbirul este un aliment care trebuie inclus indieta zilnica.
De asemenea, ghimbirul este un adjuvant excelent in raceala, elimina crampele musculare, scade colesterolul rau, dar aduce si numeroase beneficii pentru sanatatea ficatului, oferindu-i protectie impotriva unor afectiune periculoase.

Care sunt beneficiile ghimbirului pentru ficat?

 

1. Protejeaza ficatul de boli

 

Un studiu aparut in 2012 in publicatia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences arata ca ghimbirul si cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutand la buna lui functionare. In urma testelor efectuate s-a constatat ca prin consumul de ghimbir functiile ficatului s-au imbunatatit, eliminarea toxinelor s-a facut mai bine si sangele s-a curatat. De asemenea, specialistii au analizat o mostra de tesut din ficat in urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzatoare asupra functiilor ficatului.

 

2. Este util in cazul fibrozei hepatice

 

Este o boala grava care impiedica buna functionare a ficatului. Un studiu aparut in publicatia Nutrition and Metabolism arata ca ghimbirul are capacitatea de a creste nivelul unei enzime care este esentiala pentru buna functionare a ficatului.

 

3. Este util in cazul parazitozelor din ficat

 

Ghimbirul are un efect antiparazitar, creand un mediu nefavorabil pentru o multime de paraziti. Consumul regulat de ghimbir are un efect detoxifiant si anumite substante din ghimbir actioneaza asupra parazitilor care ataca ficatul si intestinele, se arata intr-un studiu aparut in publicatia Parasitology Research.

CITESTE SI


Nu mai consuma niciodata acest aliment daca esti predispus la diabet

Aceste alimente te ajuta la dezvoltarea bateriilor bune in intestine

Aceasta bautura iti arde grasimea de pe burta


 
 

4. Este util in cazurile de steatoza hepatica

 

Steatoza hepatica sau ficatul gras, cum mai este cunoscuta aceasta boala in termeni populari, reprezinta acumularea de grasime la nivelul ficatului, lucru care declanseaza o serie de efecte nedorite care pun in pericol viata. Un studiu aparut in publicatia World Journal of Gastroenterology scoate la iveala faptul ca ghimbirul are un efect spectaculos, prevenind si tratand problemele cauzate de steatoza hepatica.