Greselile alimentare care i-au scurtat viata lui Steve Jobs! Tinea o DIETA care s-a dovedit a fi GRESITA!

Cancerul pancreatic este considerat cel mai agresiv timp de cancer, anual fiind diagnosticate peste 200.000 de cazuri, cu o rată de mortalitate de 98%, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. În 2003, Steve Jobs a fost unul dintre acele cazuri.

Deşi medicii i-au oferit o perspectivă sumbră, doar câteva luni de trăit, co-fondatorul Apple a reuşit să înfrunte boala încă şapte ani. A pierdut, însă, lupta pe 5 octombrie 2011.

Diagnosticului lui nu a vizat cea mai răspândită formă de cancer la pancreas, cea care l-a ucis pe actorul american Patrick Swayze. Cancerul pancreatic este clasificat în funcţie de partea pancreasului pe care o atinge, fie este vorba de zona care produce enzimele digestive (exocrină), fie cea care produce insulină sau alţi hormoni (endocrină).

Boala lui Steve Jobs a intrat în cea de-a doua categorie. Celulele insulare din pancreas furnizează mulţi hormoni, inclusiv insulină, care ajută la reglarea glicemiei. Când aceste formaţiuni celulare devin canceroase, ele pot produce prea mulţi hormoni care determină creşterea tumorilor maligne.

Ce a dus la apariția cancerului pancreatic în cazul lui Steve Jobs

Vegetarian înrăit cu tendințe vegane, Jobs a respectat până în ultima zi de viață un regim alimentar bazat numai pe mere și morcovi, care i-a făcut mai mult rău decât bine spun specialiștii. El a început să prindă gustul fructelor și legumelor oricanice încă din timpul liceului, dar pe care le combina cu țigări din marijuana și cu privarea voită de somn, doar ca să vadă ce se poate întâmpla.

Treptat, fondatorul Apple a decis să renunțe definitiv la carne și curând la carbohidrați și produse lactate. Petrecea zile întregi flămânzind, iar atunci când mânca, nu consuma altceva în afară de mere și morcovi.

„După o săptămână începi să te simți fantastic. Ai energie mai multă, pentru că nu mai trebuie să digeri atâta mâncare. Eu mă simțeam atât de bine, încât am ieșit la plimbare de câteva ori prin San Francisco”, povestea Jobs.

Până la frutarianism n-a mai fost decât un pas, bazându-se pe argumentul că fructele îl vor ajuta să elimine mucusul toxic adunat în organism de-a lungul timpului și, implicit, să-i garanteze sănătate veșnică.

Din frutarianism s-a născut și numele companiei sale, Apple. „Tocmai venisem de la o livadă de mere. Mi s-a părut că este un nume vesel și deloc intimidant”, a explicat Jobs.

Credea într-atât de mult în beneficiile dietei sale, încât a renunțat complet la deodorant și ocolea tot mai des dușul, convins că organismul său este curat atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară.

Greșelile care i-au scurtat viața lui Steve Jobs, după aflarea diagnosticului

Convins de eficienţa tratamentului alternativ, bolnavul, diagnosticat cu o formă rară de cancer pancreatic în octombrie 2003, a refuzat, timp de nouă luni, orice intervenţie chirurgicală sau chimioterapie.

Întreaga familie Jobs a înțeles că stilul lor de viață îi îmbolnăvește după prima operație de cancer pancreatic suferită de Steve, așa că soția geniului IT a început să diversifice dieta copiilor. Mai puțin Steve Jobs, care credea că dieta lui îl va scăpa de boala incurabilă.

Când și-a dat seama că a greșit, era deja prea târziu. Cancerul era într-un stadiu avansat și se răspândise deja în tot corpul. Jobs i-ar fi spus celui care i-a scris biografia că trebuia să se opereze mai devreme, nu în 2004, când a acceptat în sfârşit operaţia. Apoi, deşi a fost sfătuit să se odihnească, Jobs s-a refugiat în muncă, ca şi cum ar fi ştiut că timpul său e limitat.

Trei ani mai târziu, Jobs a fost răpus de cancerul pancreatic, iar specialiștii dau vina pe devotamentul lui pentru fructe. Fructoza conținută de acestea au indice glicemic mare care suprasolicită ficatul și pancreasul, contribuind la apariția cancerului de pancreas.

„Ştiu că voi muri în curând şi acesta este lucrul care m-a ajutat să iau toate marile decizii în viaţă. Pentru că aproape totul: aşteptările celorlalţi, mândria, frica că te vei face de râs, frica de eşec, aceste lucruri pălesc în faţa morţii, lăsând doar ceea ce contează cu adevărat”, spunea Jobs la un discurs public rostit în 2005 la Stanford, scrie unica.ro.