Gustoasa paine de casa cu seminte

382
Vrei sa prepari o paine de casa gustoasa Si plina de seminte care asigura un continut insemnat de fibre? Aceasta reteta are nutrienti esentiali Si este foarte sanatoasa.

 

Ingrediente

 

800 de grame de faina alba;

 

100 de grame de faina integrala;

 

100 de grame de seminte macinate (dovleac, susan, in, floarea-soarelui);

 

50 de grame de amestec de seminte intregi;

 

un cub de drojdie proaspata;

 

750 de mililitri de apa sau cat sa obtii consistenta dorita;

 

2 lingurite cu sare.

CITESTE SI


 

Aceste doua plante iti imbunatatesc memoria

Beneficiile uimitoare ale macrisului: vindeca tiroida, ficatul, rinichii. Afla cum

Femeia care a descoperit elixirul tineretii. Dieta anti-imbatranire a Anei Aslan


 
 

Mod de preparare

 

1. Dupa ce ai pus faina intr-un bol mare de sticla, se face in mijloc un loc in care sa pui apa calda Si drojdia pe care sa o laSi 15 minute.

 

2. Apoi se amesteca toate ingredientele, se framanta bine aluatul Si se acopera cu un prosop/folie alimentara, lasandu-se la dospit intr-un loc cald, timp de o ora.

 

3. Dupa ce aluatul Si-a dublat cantitatea se scoate pe un blat de lemn tapetat cu faina, se da forma dorita painii in functie de tava pe care ai ales-o pentru copt. Se tapeteaza tava cu faina, se aSaza aluatul Si se lasa la dospit din nou ca sa creasca bine.

 

4. intre timp se preincalzeSte cuptorul la 180 de grade Celsius.

 

5. Se cresteaza painea cu un cutit Si se lasa la cuptor timp de 45 de minute.

 

6. Un truc folosit adesea este acela de a arunca cuburi de gheata pe fundul cuptorului pentru a produce aburi, apoi sa introduci painea. Acest truc va face ca painea sa nu aiba coaja foarte tare.

 

7. Daca nu recurgi la acest truc, poti sa stropeSti painea cu apa pe care sa o intinzi pe toata suprafata, imediat ce ai scos painea de la cuptor Si din tava. Apoi se inveleSte intr-un prosop curat Si se pune intr-o punga inchisa pentru a se raci incet. Astfel, coaja painii se va inmuia.

sursa: eva.ro