IMBRATISARILE chiar fac minuni! TOP 9 motive pentru care ar trebui sa oferi si sa primesti imbratisari de cate ori ai ocazia!

444

Cea mai elocventa expresie a iubirii este imbratisarea, si nu degeaba, pentru aceasta are rolul de a consolida relatiile inter-umane, dar nu numai.
Asa se face ca, imbratisarea are puteri curative uimitoare, in contextul in care poate ajuta intarirea sistemului imunitar, poate vindeca depresia, reduce stresul si induce somnul. Cine imbratiseaza des se va simti revigorat, reintinerit si unde mai pui faptul ca nu are „efecte secundare”?
Daca stai sa te gandesti, vei constata ca imbratisarile nu fac altceva decat sa-ti confere o stare de bine si nu este obligatoriu sa-ti imbratisezi doar partenerul sau apropiatii…O simpla imbratisare te poate apropia mai mult decat crezi de o persoana anume, fara a fi vorba despre implicatii de alta natura.
Psihoterapeutul Virginia Satir a repetat in mai multe randuri: „Avem nevoie de 4 imbratisari pe zi pentru a supravietui, 8 pentru a ne mentine echilibrati, 12 pentru a evolua si a creste spiritual”.
Si ca sa te convingi ca IMBRATISAREA este o „treaba serioasa”, de pe urma careia poti beneficia, uite 9 motive pentru care ar trebui sa imbratisezi zilnic:
9. Stimuleaza OXITOCINA
IMBRATISARILE chiar fac minuni! TOP 9 motive pentru care ar trebui sa oferi si sa primesti imbratisari de cate ori ai ocazia!9Acesta este un hormon (neurostransmitator) care „lucreaza” la nivelul sistemului limbic, centrul emotional al creierului, eliberand sentimente de bucurie, reducand anxietatea si stresul. Gratie acestui hormon, mamicile „uita” de chinurile traite in momentul nasterii si isi iubesc bebelusii, chiar daca au fost nevoite sa treaca prin dureri cumplite pentru a-i avea…Conform studiilor realizate la universitatea din California, Statele Unite, oxitocina ii face pe barbati sa fie mai afectuosi si mai sociabili. De asemenea, toti subiectii testati aveau o pofta mult mai mare de sex. Atunci cand imbratisezi pe cineva, oxitocina este eliberata in corpul tau prin intermediul glandei pituitare, reducand numarul de batai ale inimii si al cortizolului. Cortizolul este acel hormon responsabil cu reducerea stresului, a tensiunii ridicate si a bolilor de inima.
8. Cultiva RABDAREA
IMBRATISARILE chiar fac minuni! TOP 9 motive pentru care ar trebui sa oferi si sa primesti imbratisari de cate ori ai ocazia!8Traim intr-o lume in care oamenii par sa fie mai ocupati ca oricand cu tot felul de probleme ce nu suporta amanare. Desigur ca aceste situatii „urgente”, carora le dai prea multa importanta, tind sa-ti distruga viata si sa te faca sa uiti adevarata esenta…Relatiile dintre oameni se intaresc in momentul in care exista apreciere si recunostiinta intre acestia. O imbratisare este cel mai simplu mod prin care ii poti arata cuiva apreciere si iubire, bucurie. In loc sa te grabesti mereu pentru a rezolva o noua situatie, poate ar fi bine sa iti iei cateva „pauze” pentru a primi si o oferi imbratisari, vei beneficia atat tu cat si persoanele in cauza. De asemenea, vei invata sa cultivi rabdarea si linistea, aceste lucruri fiind subestimate in societatea zilelor noastre.