Invata sa-ti vopsesti parul in functie de forma fetei

1391
In primul rand, ar trebui sa stii ca exista cinci tipuri de forme ale fetei: rotunda,ovala, patrata, in forma de inima si triunghiulara sau lunguiata. Asa ca, indiferent in care dintre aceste cinci categorii te incadrezi, asculta sfatul specialistului:

 

Cum iti vopesti parul in functie de forma fetei – ovala, rotunda sau lunguiata

 

Fata ovala nu este doar una dintre acele forme ale chipului care se potriveste la cele mai multe tipuri de culori ale parului, dar si cea mai dorita de haistylisti.

 

Din fericire, daca esti beneficiara unui chip oval, nu ai mare nevoie de contouring, ci iti poti imbunatati culoarea parului un pic de boost de stralucire, cu ajutorul tratamentelor de intretinere care creeaza iluzia unei texturi mai compacte. Kylie Minogue este exemplul clasic de fata ovala perfecta.

 

Persoanele cu fata rotunda isi doresc, adesea, sa aiba un aer tineresc si plin de prospetime. Asa ca, daca faci parte din randul celor cu fata rotunda si iti doresti sa capeti mai multa stralucire cu ajutorul culorii parului, roaga-l pe hairstylistul tau sa defineasca prin culoare linia obrajilor, folosind alternante contrastante de nuante inchise si deschise.

 

Pentru a trasnforma un chip rotund intr-unul oval, poti sa “aplici tonuri mai deschise de vopsea in jurul liniei parului – de la o ureche la cealalta – pentru a prelungi trasaturile si a adauga luminozitate fetei”, spune Marc. In continuare, tonurile mai inchise vor fi aplicate pe par, spre ceafa si la varfuri, tot in partea din spate, mai explica acesta.

 

Un astfel de stil care o avantajeaza a adoptat cu succes Drew Barrymore.

 

In cazul fetelor lunguiete, cheie sta in tonurile mai profunde care trebuie aplicate la radacina, de-a lungul cararii si care vor fuziona cu nuantele mai deschise aplicate in zona tamplelor si la varfuri. Aceasta tehnica va crea iluzia unei sculptari a fetei care astfel va deveni mai slaba si cu trasaturi mai “ordonate”. spune Marc.

 

Efectul wow in acest caz poate fi observat la Sarah Jessica-Parker.

 

Cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei – patrata sau inima

 

Pentru a “imblanzi” trasaturile unei fete patrate, este nevoie ca “varfurile sa fie vopsite multitonuri deschise si inchise, acelasi mix fiind aplicat si in toate cele patru colturi ale fetei – la baza obrajilor si de-a lungul tamplelor. “Aceasta creeaza armonie chiar si in cazul celor mai dure figuri”, spune Marc Trinder.

 

Un bun exemplu este Angelina Jolie care, cu ajutorul parului si-a mai imblanzit trasaturile robuste.

 

Angelina Jolie cum iti vopsesti parul in functie de forma fetei

 

In cazul fetelor in forma de inima, “problema” se afla in zona tamplelor. Acolo, de altfel, trebuie insistat cu tonurile mai deschise.

CITESTE SI


 

Esti obsedata de riduri si ten? A aparut masca de fata care functioneaza asemenea botox-ului

Crapaturile din coltul gurii arata ce probleme de sanatate ai

Lista celor mai bune legume din lume. In top 3 se regasesc alimente pe care le ignoram total


 
 

“Prin amestecul de tonuri deschise in zona tamplelor si a urechilor cu tonuri mai inchise la radacina, poti crea imediat iluzia unei fete ovale”, subliniaza Marc Trinder.

 

Vedeta cu fata perfecta in forma de inima este considerata Scarlet Johansson. In cazul ei, hairstylistul a optat pentru tonuri mai inchise la radacina parului si mai deschise catre varfuri, reusind sa ii schimbe fizionomia.

 

sursa: andreearaicu.ro