Leguma de DOI LEI uitata de romani! Care sunt beneficiile ascunse ale acestui aliment!

156

Pe cat de ieftini sunt pe atat de uitati sunt de romani, fara sa stie cat de sanatosi sunt si cate beneficii ascund.
Ar trebui insa sa le acordati o mai mare importanta, intrucat beneficiile pe care consumul lor le aduce organismului nu sunt deloc de neglijat.
Pe langa o sursa bogata de vitamina A, morcovii, aceste „minuni” portocalii, ajuta la prevenirea cancerului, au efect anti-imbatranire, te ajuta sa ai o piele frumoasa si o vedere mai buna. In plus, sunt ideali pentru dieta: contin putine calorii, nu au grasimi si sunt o sursa bogata de vitamine si minerale. Profita la maximum de ei!
Sunt bogati in beta-caroten, un compus care se transform in mod natural in vitamina A atunci cand sunt consumati. Cu cat morcovul este mai oranj, cu atat este mai bogat in beta-caroten. La nivelul retinei, vitamina A se transforma in rodopsina, un pigment purpuriu care te ajuta sa vezi noaptea. In plus, beta-carotenul protejeaza impotriva degenerarii maculare (afectiune care include o varietate de boli de natura oftalmologica) si a cataractei.
Studiile arata ca morcovii reduc riscul aparitiei cancerului de plamani, mamar si de colon cu pana la o treime datorita continutului de falcarinol, un pesticid natural din componenta acestora.
Acestia scad nivelul colestrolului rau care cauzeaza ateroscleroza, iar fibrele pe care le contin elibereaza fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii contin potasiu, care ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, si tin presiunea sangelui sub control.
Sunt bogati in antioxidanti care protejeaza celulele pielii si lupta impotriva radicalilor liberi.
Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajuta la vindecarea acneei, previn deshidratarea si ajuta la uniformizarea tenului.
Morcovii sunt o gustare delicioasa care curata dantura dupa fiecare masa actionand ca un abraziv natural care elimina eficient resturile alimentare si placa bacteriana. In plus, stimuleaza productia de saliva si, astfel, cavitatea bucala se mentine curata, prevenind halena.
Morcovii induc sezatia de satietate si mentin tractul intestinal sanatos. 100 de grame de morcov contin aproximativ 41 calorii.
Consumul regulat de morcovi imbunatateste calitatea laptelui mamei.
Sursa: ziuadecj.ro