METODA prin care iti poti rasfata la propriu CORPUL!

254

Ai avut o zi grea la birou, esti stresata sau pur si simplu simti nevoia sa te relaxezi? Daca da, iti propunem o metoda de relaxare perfecta, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic – sauna.
Sauna este cunoscuta de toate popoarele inca din antichitate, iar astazi a devenit un ritual dedicat frumusetii si ingrijirii, fiind totodata benefica si in unele afectiuni.
Daca vrei sa ai un sistem imunitar bun si o piele fina, atunci incearca sa faci o sedinta de sauna cel putin o data la doua saptamani si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Efectele saunei
Sauna este o forma de a elimina toxinele prin intermediul transpiratiei. Occidentalii o apreciaza datorita modului simplu de utilizare si influentelor benefice pe care le are asupra organismului. O sedinta completa de sauna mareste ritmul inimii, dilata arterele, scade tensiunea, deschide capilarele din zone inchise, vascularizand tesuturile organismului, oxigeneaza trupul, vascularizeaza toata suprafata pielii si totodata mentine pielea hidratata.
Relaxare psihica, inlaturarea toxinelor, imbunatatirea metabolismului, relaxarea muschilor, eliberarea cailor respiratorii, atenuarea durerilor si un somn adanc sunt doar cateva dintre efectele imediate ale saunei.
Sauna, metoda de slabire?
In timpul unei sedinte de 10-20 minute, ritmul cardiac creste cu 50-75%. Aceasta provoaca acelasi rezultat asupra metabolismului ca si exercitiile fizice. Cresterea ritmului cardiac este identica cu cea din timpul alergarii.
Atunci cand transpiram cea mai mare pierdere se inregistreaza la nivelul apei din organism. Pierderea de apa nu este similara cu pierderea de grasime. Scaderea greutatii corpului dupa sauna este rezultatul pierderii de apa, apa care va fi retinuta in tesuturi de indata ce te vei rehidrata.
Efectul detoxifiant
Prin transpiratie se elimina si o parte a toxinelor din corp. Acest lucru este benefic atat din punct de vedere al sanatatii, cat si pentru aspectul pielii. In urma unei sedinte de sauna pielea ramane supla si catifelata la atingere, dar totodata mai ferma.
Indicatiile saunei
Sauna este indicata ca terapie in formele usoare de astm bronsic, bronsita, dureri musculare si de ligamente, reumatism. Efectul tonifiant este un ajutor in tratamentul insomniilor, stresului sau al depresiei.

Continuarea pe caplimpede.ro!