Metodele cele mai eficiente de a scapa de punctele negre

341

Chiar daca punctele negre sunt cosurile cele mai putin sesizabile, sunt, totusi, extrem de neplacute, si multa lume isi doreste sa scape de ele.
Ce sunt punctele negre si cum poti scapa de ele pentru totdeauna? Exista remedii naturale care pot fi folosite pentru punctele negre?
In primul rand, punctele negre sunt foarte des intalnite, asa ca multe persoane se confrunta cu ele. De asemenea, aceste puncte mici si enervante nu trebuie luate drept puncte de murdarie care pot fi inlaturate prin frecare (prea multa frecare nu face decat sa le inrautateasca) si nu sunt o dovada de lipsa de igiena.
Potrivit viataverdeviu.ro, de regula, punctele negre sunt mult mai putin sesizabile decat ne imaginam. Cu toate acestea, noi stim exact ce vedem cand ne uitam in oglinda, mai ales daca este una dintre acele oglinzi teribile care maresc si ne fac sa dezvoltam o relatie de iubire/ura cu noi insine. Poate ar fi bine ca aceste oglinzi sa nu fie folosite decat de cosmeticiene si dermatologi, nu credeti?
In orice caz, ce se poate face pentru a elimina aceste puncte negre fara a apela la profesionisti? Exista mai multe optiuni, iar in cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre ele!

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt o forma de acnee numita in limbaj de specialitate comedoane. Comedonul este un folicul (por)  al pielii astupat.
Sunt mai multe tipuri de comedoane, insa toate incep in acelasi fel: pori astupati. Cand celulele uleioase, moarte, ale pielii si bacteriile ne blocheaza porii, acest lucru poate duce la formarea unor mici comedoane numite puncte negre sau puncte albe. Daca un por infundat ramane deschis, oxigenul din aer oxideaza uleiurile, modificandu-le culoarea, care devine maro inchis sau neagra. Acestea se numesc puncte negre.
Formarea punctelor negre este un proces similar cu cel al unui mar care isi schimba culoarea in contactul cu aerul. Pe de alta parte, daca un por se inchide, atunci varful umflaturii este mai alb, de unde si numele de puncte albe. Ca aspect, punctele negre nu ies in relief in timp ce punctele albe ies in relief.

Care sunt tipurile de acnee?

Exista mai multe tipuri de leziuni cauzate de acnee si poti avea una dintre forme sau o combinatie de mai multe forme in acelasi timp:

    1. Comedoanele — Comedoanele sunt considerate leziuni fara caracter inflamatoriu care sunt deschise sau inchise. Comedoanele sau punctele albe sunt foliculi mici inchisi, al caror continut nu se vede pe piele. Punctele negre sunt foliculi mici cu deschideri dilatate pe piele, care permit oxidarea reziduurilor din interiorul foliculului, ducand la aparitia culorii negre.
    2. Acneea inflamatorie — cand leziunile devin rosii si/sau umflaturi moi, acestea sunt numite papule. Aceste umflaturi se pot umple cu puroi, si devin pustule. Papulele si pustulele sunt leziuni cauzate de acneea inflamatorie, care au fost initial comedoane.
    3. Acneea nodulara — Pe masura ce leziunile progreseaza si devin mai mari si mai moi, atunci devin noduli.