METODELE prin care iti IMBUNATATESTI functionarea SISTEMULUI LIMFATIC!

291

Sistemul limfatic este o retea de vase limfatice ce genereaza celule care ataca patogenii si care ajuta la mentinerea echilibrului de lichide de la nivelul organelor.
Lichidul limfatic sau limfa ajuta si la eliminarea din organism a patogenilor, prin intermediul intestinelor si rinichilor. Sistemul limfatic este unul vital atunci cand vine vorba de protejarea organismului de boli. In plus, grabeste procesul de vindecare. Iata unsprezece modalitati prin care poti stimula functionarea sistemului limfatic, potrivit celor de la care2.com:
11. Un masaj fin
 
Studiile au demonstrat ca masajul fin pot repune 78% din lichidul limfatic inapoi in circulatie. Masajul elibereaza toxinele. Deasemenea, exista masaje speciale care dreneaza lichidul limfatic. Indiferent de tipul masajului, asigura-te ca este gentil. O presiune mare poate avea un beneficiu pentru tesutul muscular, dar nu are aceleasi beneficii pentru sistemul limfatic.
10. Alterneaza intre dusuri calde si reci
Schimba temperatura apei in timpul dusului de cateva ori, intre rece si cald. Dusul fierbinte dilata vasele sanguine, iar cel rece le ajuta sa se contracte. Evita acest tip de terapie daca ai probleme cu inima, cu tensiunea arteriala sau daca esti insarcinata.
 

 

Continuarea pe sport.caplimpede.ro!