Pe cat de gustoasa, pe atat de nesanatoasa este branza topita. Contine apa, grasime – in proportie de 40% si saruri de topire: polifosfati si citrati – adica multe E-uri (difosfat de calciu (E 450), polifosfat calcic (E 452), fosfat de sodiu (E 339), citrat de potasiu (E 332), citrat de sodiu (E 331) si citrat de calciu (E 333). Despre aceste E-uri trebuie sa stiti ca scad foarte mult absorbtia calciului.
Daca iti place branza topita, incearca sa ti-o prepari tu pentru ca nu este deloc greu. Iata de ce ai nevoie pentru a face branza topita de casa:
Ingrediente:
1 kg branza de vaci bine stoarsa de zer
o lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite sare
20 g unt
Daca iti place branza topita, incearca sa ti-o prepari tu pentru ca nu este deloc greu. Iata de ce ai nevoie pentru a face branza topita de casa:
Ingrediente:
1 kg branza de vaci bine stoarsa de zer
o lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite sare
20 g unt
CITESTE SI
Lista de plante care ne intaresc sistemul imunitar
Testul fluturelui. Dezvaluie sentimentele pe care le ascunzi de ceilalti
Rinichii vor deborda de sanatate cu aceasta bautura naturala
Mod de preparare:
Amestecati branza de vaci cu bicarbonatul si sarea si lasati compozitia la rece peste noapte sau minim 4 ore, daca te grabesti.
Intr-o cratita mai incapatorare puneti untul. Asezati cratita cu unt intr-o oala cu apa, pe foc mediu. Cand se topeste untul adaugati branza.
Lasati pe foc in jur de 15-20 minute pana ce branza s-a lichefiat si are o textura cremoasa. Consistenta trebuie sa fie ca la smantana lichida.
Puneti branza topita in boluri si lasati-o la rece. Cand ajunge la temperatura camerei mutati-o in frigider, unde o lasati pentru 24 de ore.