Molecula minunata care distruge cancerul

1210

In Franta, melanomul se situeaza pe locul al XI-lea printre cele mai frecvente tipuri de cancer. De 40 de ani, aceasta forma de cancer de piele face din ce in ce mai multe victime si sunt raportate, in medie, 1500 de decese pe an. O echipa de cercetatori de la Centrul Mediteranean de Medicina Moleculara din Nisa (Franta) a descoperit recent o molecula miracol impotriva mai multor tipuri de cancer. Descoperirea ar putea avansa in cautarea unui tratament impotriva melanomului, cea mai agresiva forma de cancer de piele. Oamenii de stiinta au demonstrat efectele benefice ale unei familii de molecule, Thiazol Benzensulfonamide (TZB).
„Initial, aceasta familie de molecule a fost identificata in cazul diabetului zaharat de tip 2, deoarece moleculele cresc sensibilitatea celulelor la insulina. Cand ne-am dorit sa o folosim impotriva cancerului, a fost necesara eliminarea activitatii pro insulina”, a explicat, intr-o declaratie de presa, Stéphane Rocchi, de la Centrul Mediteranean de Medicina Moleculara al Institutului National de Sanatate si Cercetare Medicala (INSERM). „Asa ca, am inceput sa schimbam structura sa”, a mai spus cercetatorul.

CITESTE SI


 

Ceapa rosie sau tineretea fara batranete. Efectele ei sunt uluitoare

Trebuie sa aflii asta! Cate kilograme de ruj inghit femeile in timpul vietii

Cel mai bun antirid natural facut acasa. Cum se prepara


 
Denumita HA15, aceasta molecula are capacitatea de a reduce viabilitatea celulelor de melanom, fara a fi toxica pentru celulele normale. HA15 induce moartea celulelor de melanom – apoptoza (procesul prin care celulele declanseaza autodistrugerea, ca raspuns la un semnal) si autofagie (degradarea unei parti a citoplasmei celulei, digestia de catre lizozomi a unor teritorii din propria citopalsma). Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea, ca aceasta molecula ar putea fi eficienta impotriva cancerului de san, de colon, de prostata sau de pancreas. „Scopul final al proiectului este de a utiliza acesti compusi noi in tratamentul melanomului si in general in alte tipuri de cancer”, a mai spus Stéphane Rocchi, director de cercetare la INSERM.
sursa: RADOR