Motivul pentru care nu trebuie sa tii in frigider painea si ouale

476
In magazinele mari, alimentele sunt aranjate astfel Incat sa se pastreze proaspete si sa nu-si schimbe culoarea si textura. De exemplu, painea se tine la temperatura camerei, iar bananele, ceapa si cartofii sunt depozitate latemperaturi scazute, dar nu sub 0 °C, pentru ca se pot Innegri, iar gustul lor poate fi modificat.

Ceapa mucegaieste
Este foarte important sa nu depozitezi ceapa In frigider, pentru ca frigul o Inmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider. Cel mai bine, pastreaza ceapa Intr-un loc uscat, aerisit si la temperatura camerei, lucru valabil si In cazul usturoiului.

Cartofii si bananele se Innegresc

Daca tii cartofii la rece, temperatura scazuta va transforma amidonul din ei In zahar si le va schimba gustul si textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granulosi si vor avea un gust diferit. Daca Ii fierbi In coaja, vei vedea ca aceasta se Innegreste, iar culoarea trece si In cartof si Ii schimba aspectul. tine-i departe de lumina si la temperatura Intre 3 °C si 6 °C si evita depozitatea lor In frigider, pentru a nu-si schimba proprietatile organoleptice.
De asemenea, una dintre cele mai frecvente greseli, cand vine vorba despre depozitatul alimentelor In frigider, este pastrarea bananelor la rece, In ideea ca rezista mai mult si se coc mai greu. Din pacate, temperatura rece le Innegreste coaja, iar acestea capata un aspect inestetic, de luat In seama daca ai musafiri si vrei sa Ii servesti cu fructe.
Painea se Intareste
Ca sa-i prelungesti valabilitatea, nu tine painea In frigider. Este o solutie, Intr-adevar, dar nu cea mai buna. La temperatura scazuta, miezul si coaja se usuca, se Intaresc si Isi pierd din prospetime. In plus, Isi schimba gustul si mirosul. Se recomanda pastrarea ei Intr-o panza curata sau In cutia speciala de paine.
Nici alimente nu se pastreaza la rece
Miere. Nu se strica, deci nu este nevoie sa o tii la frigider. Aceasta rezista si cativa ani la temperatura camerei, cu conditia sa fie pastrata Intr-un borcan Inchis ermetic si ferit de lumina.

CITESTE 


 

A invins cancerul cu ajutorul mierii de albine

A invins cancerul cu ajutorul mierii de albine

Cat de sanatoasa e pasta de dinti cu care te speli. Culoarea indicatorului iti spune asta


 
Cafeaua. Daca o tii la temperatura scazuta, In ambalajul ei dar fara capac sau fara sa fie Inschis ermetic, risti sa bei cafeaua cu un gust alterat. In plus, aceasta absoarbe si alte mirosuri din frigider. Pastreaz-o la temperatura camerei.
Rosii.  Pastrezi rosiile la rece, ca sa-si pastreze fermitatea si prospetimea? Este o alta greseala frecventa. Nu doar ca rosiile vor fi moi si fainoase, cand le scoti din frigider, dar uneori au si alt gust.
Ouale se tin la temperatura camerei, In cofrajul de carton In care au fost cumparate. Daca sunt lasate la rece, de exemplu, Intr-un vas deschis, coaja oualor tinde sa absoarba mirosurile celorlalte alimente, care le pot influenta gustul.