Nici nu-ti trece prin cap ce efecte are vitamina C sub forma de suplimente

436

Pe blogul sau, dr. Calin Marginean atrage atentia asupra vitaminei C, un supliment tot mai popular, pe care oamenii il iau tot mai frecvent, fara insa sa se gandeasca la efectele secundare. Specialistul recomanda aportul de vitamina Cdin alimente, explicand de ce aceasta este forma benefica pentru organism.
„Vitamina C pe care a facut-o Tata-Dumnezeu si pe care a pus-o intr-o sumedenie de plante si fructe, este sub forma de poliascorbat (deci polimer), invelita in baze tampon, alaturi de substante potentatoare de efect (bioflavonoide), care-i „salta” efectul de 100-500 de ori. Se absorabe sub forma de polimer, corpul o stocheaza in ficat si-si „feliaza” din lantul polimeric exact cit ii trebuie, fara a acidifica mediul intern + avand o durata lunga de actiune 1-3 zile”, scrie pe blogul sau, dr. Marginean.
„Vitamina C pe care am extras-o noi, „desteptii” (dar cu sensul celalalt) de doctori si de farmacisti si am facut din ea pastile si fiole este sub forma de acid ascorbic (deci monomer), NU este invelita in baze tampon, NU are substante potentatoare de efect (bioflavonoide), iar efectul sau NU este potentat. Se absorabe sub forma de monomer, corpul o stocheaza in cantitate redusa in ficat acidifica mediul intern + avind o durata scurta de actiune de 8-24 de ore. Luati dvs. numai > 200 mg de vitamina C pastile sau fiole, ca o sa va acidificati rau mediul intern, o sa pierdeti Calciu pentru tamponare + o sa riscati sa faceti pietre la rinichi (calculoza cistinica).

CITESTE SI


 

De ce ai o respiratie suieratoare

Cea mai gustuoasa si simpla reteta: ciorba de perisoare cu smantana

Acest amestec regleaza tensiunea si scade colesterolul


 
Administrarea intempestiva de vitamina C sub forma de fiole soldatilor rusi care aparau Stalingradul nu a ameliorat deloc simptomele de scorbut de care sufereau acestia, caci factorul care rezolva scorbutul nu este acidul ascorbic simplu, ci „cuplajul” acid ascorbic + bioflavonoid!”.
sursa: sanatate.bzi.ro