Nu mai consuma niciodata acest aliment daca esti predispus la diabet

43

Specialistii din cadrul American Diabetes Association (ADA) recomanda doua sau trei portii de lactate cu un continut scazut de grasime, precum branza sau iaurtul degresat, pe zi, pentru un aport de calciu si proteine de calitate. Ei sustin ca laptele este benefic chiar si celor care sufera de diabet.
Cu toate acestea, multi medici combat aceasta teorie. Doctorul Mark Hyman noteaza: „De regula imi sfatuiesc pacientii sa evite produsele lactate… Din punct de vedere al evolutiei, laptele este un aliment tare ciudat pentru oameni. Pana acum 10.000 de ani nu domesticeam animale si nu beam lapte… La majoritatea indivizilor, organismul inceteaza sa mai produca o cantitate semnificativa delactaza – enzima necesara pentru a procesa lactoza, zaharul din lapte – undeva intre varsta de doi si cinci ani.”
Aceasta enzima este responsabila de transformarea lactozei in glucoza si galactoza. Pentru ca acest proces necesita timp, unii nutritionisti sustin ca lactoza creste mai greu nivelul zaharului din sange, astfel ca laptele este considerat un aliment cu indice glicemic mic.

CITESTE SI


 

Reteta de cartofi cu branza la cuptor care iti lasa gura apa

Trei legume care intaresc imunitatea si previn bolile cardiovasculare

Tim Ferriss si dieta care te scapa de kilogramele in plus si iti energizeaza organismul


 
Cu toate acestea, alti specialisti sunt de parere ca lactatele au, intr-adevar, un indice glicemic scazut, dar stimuleaza insulina ca si cand ar avea unul crescut. Loren Cordain, de la Colorado State Department of Health and Exercise Science, subliniaza ca acest lucru se intampla din cauza combinatiei de lactoza cu unii aminoacizi din proteinele regasite in lapte. Astfel, specialistul avertizeaza ca raspunsul insulinei la consumul de lapte este unul „extrem” si ii sfatuieste pe indivizii cu o predispozitie catre diabet sa evite lactatele.
sursa: feminis.ro