Nu mai purta FULARUL la gura! Cum te poate imbolnavi si ce BOLI poti sa iei!

425

Nici nu stiai cat de periculos poate fi un simplu fular pus peste gura iarna. Vezi de ce nu este bine sa acoperi gura si nasul cu textile pufoase in zilele geroase.
Cosuri
Aburul amestecat cu saliva plina de bacterii din gura sunt un mediu ideal pentru microbii care infecteaza pielea si provoaca bubite si cosuri.
In plus, temperatura corpului in zona respectiva va fi mentinuta la un nivel mai ridicat, ceea ce ajuta bacteriile sa se inmulteasca si sa se raspandeasca ferite de frig si uscaciune rece.
Infectii in gat
Desi aceasta masura de protectie este raspandita tocmai pentru a evita imbolnavirile, face exact opusul.
Fularul tinut peste gura si nas mentine un aer umed si cald in zona gurii si nasului, astfel incat bacteriile care provoaca infectii in gat se inmultesc si ajung in zonele critice: laringe, faringe, amigdale, etc.
In plus, diferenta dintre aerul foarte rece de afara si aerul foarte cald din zona gurii fac infectiile si mai usor de fixat.
Infectii ale tractului respirator inferior
Mentinerea temperaturii crescute in zona gurii si nasului, precum si izolarea locala a secretiilor si faptul ca esti tentat sa respiri pe gura in loc de nas atunci cand zona este acoperita de fular sau o masca, duce la infectii severe in bronhii si chiar plamani.
Copiii trag direct aerul rece pe gura, peste amigdale si in plamani, iar acesta nu are timp sa se incalzeasca pe traseu, prin camerele osoase ale nasului, ci ajunge direct in zonele moi si vulnerabile din piept.
Ciuperci
Fularul peste gura si nas mentine pielea si zonele din jurul buzelor si narilor umede si calde, chiar si atunci cand temperatura de afara este foarte scazuta. Acest mediu umed si cald incurajeaza fungii sa se dezvolte si astfel va puteti imbolnavi de tot felul de ciuperci de piele sau ale mucoaselor, in ciuda sezonului rece.
Sursa: unica.ro