Nu te asteptai la asa ceva. Un produs este cauza nebanuita a cancerului ovarian

320

Femeile folosesc pudra de tal atat in scopuri cosmetice, cat si pentru bebelusi. Ce nu stiu ele este este ca  pudra de talc creste riscul aparitiei cancerului ovarian cu 33%. Daca e cazul dumneavoastra, trebuie sa va opriti.
Epidemiologul Dr. Daniel Cramer afirma, pentru sanatate.bzi.ro, ca cel putin 10.000 de femei dezvolta cancer ovarian ca urmare directa a utilizarii zilnice a acestei pudre. Talcul este facut dintr-un mineral denumit silicat de magneziu hidratat, ce face parte si din compozitia azbestului care e un amestec de silicat de magneziu si silicat de calciu, potrivit doctorulzilei.ro. Pentru femeile care au in familie un istoric al acestei boli sansele de imbolnavire sunt si mai mari. Acesta, ajuns in anumite tipuri de tesut (cum ar fi cele din interiorul plamanilor sau al ovarelor) produce iritatii locale, care, intretinute prin expunerea prelungita, cresc mult riscul de cancer.
Deja in 1982 cercetarile aratau o legatura clara intre pudra pentru bebelusi si cancerul ovarian. S-a dovedit ca femeile ce utilizeaza pudre bazate pe talc sunt de 300 de ori mai expuse la riscul de a fi diagnosticate cu cancer. Cercetarea a ajuns pe paginile New York Times, iar presiunea din partea presei si a societatii a fortat corporatia Johnson and Johnson sa descopere adevarul ascuns in spatele produsului sau. Daca aveti o sticla de pudra in casa, luati-o si cititi atent eticheta si avertizarile de pe ea (apoi aruncati sticla).
sursa: secretele.com
foto