O felie de LAMAIE, antiperspirantul natural perfect!

Antiperspirantele de pe piaţă românească au de multe ori sulfaţi şi alte substanţe nocive care afectează de fapt pielea. De aceea, multe femei au căutat alternative mai sănătoase la acestea, deşi, poate, mai puţin persistente, ceea ce le-a făcut pe multe dintre ele să revină la deodorantele lor clasice de pe standurile magazinelor.

Cu toate acestea, probabil nu v-aţi gândit că în bucătăria proprie se află un ingredient la îndemână oricui, din care se poate face cu uşurinţă un deodorant natural ieftin.

Lămâile – aurul galben din bucătărie

S-a descopeit că sucul lămâilor proaspete este foarte eficient în păstrarea la distanţă a mirosurilor neplăcute şi poate fi folosit cu încredere şi în timpul sarcinii.
Probabil că ceea ce face această soluţie atât de eficientă este chiar simplitatea ei. Acidul citric omoară bacteriile pe durata întregii zile. Nu se adaugă nici un alt ingredient pentru miros sau textură, ceea ce ţine la distanţă iritaţiile şi reduce şansele ca la contactul cu alte substanţe să apară mirosuri neplăcute. Acest antiperspirant natural se califică drept unul bun, deoarece lămâile conţin mult mai puţin zahăr decât alte fructe.

1. Tăiaţi lămâile în jumătăţi şi frecaţi pielea cu partea în care pulpa a rămas expusă.
2. Păstraţi lămâile într-un recipient sigilat de plastic, în frigider, pentru a le menţine prospeţimea şi a nu oxida.
3. Jumătăţile de lămâi se pot folosi pentru încă o săptămâna de la prima utilizare.

Adaptarea la acest nou tip de antiperspirant poate fi dificilă şi la început nu oferă întotdeauna rezultatele dorite, dar rezultatele sunt uimitoare şi reprezintă o adevărată cură de detoxifiere, scrie feminis.ro.