Planta care iti previne aparitia firelor albe de par

351

Mai multi cercetatori au aflat cauza pentru care va apar firele albe de par.  Se pare ca este vorba despre enzima catalaza este implicata in procesul de albire a parului.
Potrivit sanatate.bzi.ro, pe masura ce organismul imbatraneste, vom produce mai putin enzima catalaza, ceea ce poate accelera imbatranirea. Ca urmarea a dficitului de catalaza, peroxidul de hidrogen care apare in mod natural in par se acumuleaza in fir, albindu-l.
Exista o planta care are capacitatea de a reda culoarea naturala a parului alb. Este vorba de iarba de grau – lastari tineri de Triticum aestivum. Sucul extras din iarba de grau poate fi adaugat in diverse sucuri, smoothie-uri sau piureuri.

CITESTE SI


Salveaza-ti rinichii cu bicarbonat de sodiu

Mananci de la McDonald’s? Uite la ce te expui: „Doar miroase a carton”

Feniculul te scapa de durerile menstruale


Cum poate preveni iarba de grau albirea parului 
Iarba de grau este o sursa concentrata de clorofila si contine, de asemenea, un cocktail bogat de aminoacizi, enzime, minerale si vitamine. Iarba de grau curata sangele de impuritati si toxine, iar asta ajuta la intinerirea celulelor.
Consumul regulat de iarba de grau poate transforma parul alb, redandu-i culoarea naturala. Se poate bea zilnic un pahar din suc extras din iarba de grau.
De asemenea, puteti sa il folositi si extern. Spalati parul apoi aplicati pe scalp suc din iarba de grau si masati. Lasati sa actioneze 5 minute apoi clatiti parul bine.
Iarba de grau si cancerul
Iarba de grau este si un agent anti-cancer care stopeaza dezvoltarea tumorii. Este o sursa bogata de oxigen, astfel incat prin stimularea producerii de celule rosii din sange si cresterea nivelului de oxigen din sange, acesti lastari combat cancerul.
sursa: sanatate.bzi.ro