Planta care te scapa si previne vergeturile

533

Vergeturile nu reprezinta o problema medicala, ci doar una estetica, si apar mai ales la persoanele care au o piele mai putin elastica. Aceste semne de piele sunt localizate in special in zonele sensibile la variatiile in greutate, adica la nivelul abdomenului, soldurilor, sanilor, dar si pe partea superioara a coapselor.
Pentru prevenirea vergeturilor este important ca pielea sa fie mereu hidratata si sa fie evitate curele de slabire drastice.
Vergeturile de culoare alba sunt deja cicatrizate, ceea ce inseamna ca nu mai dispar in totalitate de pe piele, singura solutie este sa le amelioram prin diverse remedii naturale sau, daca le vrem disparute complet, sa apelam la interventia unui chirurg estetician.

CITESTE SI


 

Cu cate mii de abdomene isi doreste un pompier sa intre in cartea recordurilor

Cat de mult te ajuta la slabit apa cu lamaie si ghimbir

Nu mai consuma niciodata acest aliment daca esti predispus la diabet


Daca vergeturile sunt rosii, adica abia aparute, atunci ele pot fi indepartate prin produsele cosmetice specializate sau folosind remedii naturale pe baza de plante. Una dintre acestea este iedera.
Cum ameliorezi vergeturile cu ajutorul iederei
Cel mai bun mod de folosire este sub forma de cataplasme. Macinati planta pana obtineti o pulbere fina, amestecati cu apa pentru a-i conferi consistenta unei paste, apoi aplicati direct pe zonele de piele afectate. Mentineti aproximativ 15 minute, dupa care spalati cu apa calduta.
O alta metoda pe care o puteti folosi este sa aplicati pe zona afectata frunze de iedera oparite in prealabil, apoi infasurati-va in folie alimentara si lasati sa actioneze 3-4 ore. Masati apoi bine cu ulei de cocos.
sursa: sanatate.bzi.ro