Planta minune care calmeaza durerea si stopeaza atacul de cord

322
Sub forma de pulbere, ardeiul iute este o planta de baza in trusa de urgenta, avand o tripla actiune terapeutica: opreste rapid sangerarile, stopeaza atacul de cord si calmeaza durerile.
Stoparea hemoragiilor
Pentru oprirea sangerarii, se aplica pudra de ardei iute, din abundenta, peste ranile deschise. In cateva secunde, sangerarea se opreste. Oprirea rapida a sangerarii ranilor este explicata prin prezenta in ardeiul iute a unei substante cu efect stiptic puternic, care actioneaza sinergic cu alte substante fitochimice din compozitie. Acestea egalizeaza tensiunea arteriala si declanseaza coagularea rapida a sangelui.
Simultan cu oprirea sangerarii, ardeiul iute are si un efect pronuntat de dezinfectare a ranii. Dr. Richard Schulze, un sustinator al folosirii ardeiului iute in situatii de urgenta, face urmatoarele afirmatii cu privire la acest subiect: „Nu exista nicio planta care opreste sangerarea mai repede decat ardeiul iute, chiar si pentru hemoragia interna. Nu numai ca opreste sangerarea, dar si curata, dezinfecteaza si chiar etanseaza rana. Cantitatea mare de vitamina A si vitamina C din ardeiul iute curata si dezinfecteaza”.
7 modalitati de a folosi ardeii iuti ca medicament
Stoparea atacului de cord
Dr. John Christopher afirma, in scrierile sale, ca pe parcursul celor 35 de ani de practica medicala, nu a pierdut niciodata un pacient cu atac de cord, datorita ardeiului iute. Dr. Christopher ne sfatuieste sa-i oferim rapid persoanei care sufera un atac de cord un pahar cu apa amestecata cu ardei iute cayenne. In cazul in care persoana este constienta, se vor pune cateva picaturi de extract de ardei iute sub limba sa.
El a spus ca aceasta este cea mai usoara cale de a salva viata unei persoane care sufera de un atac de cord in doar cateva secunde. Victima va incepe sa-si recapete cunostinta si va reveni la normal in scurt timp.
O echipa de cercetatori condusa de dr. Keith Jones, din cadrul Departamentului de biofizica si farmacologie al Universitatii Cincinnati, a validat eficienta ardeiului iute in cazul atacului de cord si a evidentiat faptul ca, in cazul utilizarii ardeiului iute, moartea celulelor cardiace se reduce cu 85%.
Concluzia lor este ca pulberea de ardei iute nu provoaca efecte indezirabile grave si poate fi folosita cu succes in asteptarea ambulantei, in ambulanta sau in sala de urgente, inainte de a surveni moartea tesuturilor coronare, in cazul pacientilor afectati de un atac de cord.
Calmarea durerii
Capsaicina din ardeiul iute actioneaza prompt desensibilizand temporar receptorii nervilor care transmit semnalele de durere in corp. Aceasta se face prin inhibarea puternica a substantei P, o neuropeptida asociata cu durerea si cu procesele inflamatorii.
Studii facute la Universitatea Harvard indica clar eficienta capsaicinei din ardeiul iute pentru tratarea durerii. In vederea obtinerii unui efect maxim de calmare a durerii, ardeiul iute, sub forma de pulbere, trebuie administrat atat intern, cat si extern.
Se ia o lingurita de pulbere si se amesteca in gura cu saliva si putina apa. Dupa ce se transforma intr-o pasta fluida, se inghite, fosind un pahar cu apa. In completare, se pudreaza din abundenta pulberea de ardei iute pe ranile si leziunile datorate accidentului. In scurt timp, durerea este ameliorata.

CITESTE SI


 

Capsunile sunt cele mai contaminate cu pesticide, in topul legumelor si fructelor

Alegerea minune de la micul dejun: terciul de hrisca te ajuta sa slabesti

Cum tratezi acneea la copii si cauza aparitiei


Cum alegem pudra de ardei iute pentru a fi eficienta
Succesul acestor tratamente depinde de tipul de pulbere de ardei iute. Nu folositi boia de ardei iute din comert, intrucat, de obicei, este procesata termic la peste 40 grade Celsius si contine cantitati impresionante de pesticide, coloranti si mucegaiuri cu micotoxine extrem de periculoase.
Cel mai bine este sa folositi ardeiul iute dintr-o sursa sigura, netratat cu pesticide, fara coloranti, uscat natural la temperaturi sub 40 de grade si macinat fin.