PREMIERA MEDICALA MONDIALA: implant cu succes de inima artificiala magnetica pentru un minor

346

Medicii de la Spitalul Bambin Gesú din Roma au implantat cu succes, pentru prima data in lume, o inima artificiala magnetica unui minor, relateaza EFE, citand o informatie difuzata miercuri de aceasta clinica italiana.
Interventia chirurgicala, care a avut loc la 7 ianuarie, dar despre care nu s-a comunicat nimic pana in prezent, a fost efectuata in contextul in care pacienta de 16 ani putea suferi in orice moment un infarct din cauza unei miocadriopatii dilatative severe. Fata era in asteptarea unei inimi pentru transplant.
Dispozitivul magnetic ii oferea fetei o mai mare posibilitate de a supravietui si, la numai 16 ore dupa operatie, ea era treaza si in conditii optime, dupa cum a declarat medicul Antonio Amodeo, conducatorul echipei care a realizat implantul.

CITESTE SI


 

Nu ai timp sa mananci dimineata si consumi acest fruct? Afla de ce nu e solutia ideala!

Studiu: Copiii de opt ani dintr-o tara importanta sunt mai nefericiti decat cei din Romania

Microbii zeului infernului la greci. Cum se manifesta


 
Pacienta a trait patru zile cu inima magnetica artificiala, iar la 11 ianuarie i s-a facut un transplant de inima.
Spitalul din capitala italiana a realizat pana in prezent alte 60 de implanturi de inima magnetica artificiala, dar numai la adulti, potrivit paginii web www.repubblica.it, care precizeaza ca acest dispozitiv medical este inca in curs de testare in SUA, in Uniunea Europeana fiind avizat in toamna anului trecut.
sursa: AGERPRES