Remedii naturiste pentru combaterea durerilor articulare!

Umiditatea și frigul accentuează disconfortul și simptomele bolilor reumatice. În ajutorul tău vin remediile naturiste sub formă de unguente, tincturi și ceaiuri.

Alifie cu extract de urzică

Dacă suferi de reumatism, oricât de mult te-ar deranja urzicătura, trebuie să încerci măcar o dată tratamentul naturist cu urzici. Bați încheieturile umflate cu câteva frunze de urzici. Se spune că urzicăturile care se produc fac durerea să dispară. Printre tratamentele mai puțin dureroase se numără și unguentul cu extract de urzici, pe care-l poți aplica de 2-3 ori pe zi. Te ajută nu doar în caz de dureri reumatice, ci și dacă ai eczeme, ulcerații sau înțepături de insecte.

Te-ar mai ajuta și să bei zilnic un pahar de zeamă de urzici strivite, nefierte sau să iei câte o linguriță de pulbere de rădăcină de urzică (cu miere sau cu puțină apă) de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Din pulberea de urzică se poate face și un ceai astfel: peste o linguriță de plantă pui 250 ml de apă fiartă și strecori după un sfert de oră. Sunt indicate 3 infuzii pe zi, băute tot înainte de a mânca.

Extrapont

Sucul de urzici oprește sângerările menstruale abundente și dureroase și sângerările nazale.

Cremă de tuia

În gută, artrită și în dureri reumatice în general, și-au dovedit utilitatea uleiul esențial, unguentul și alcoolatura de tuia care:

– acționează ca diuretice,

– detoxifică,

– îmbunătățesc circulația sângelui,

– stimulează eliminarea acidului uric depozitat la nivelul articulațiilor.

Alcoolatura de tuia se poate prepara în casă, prin macerare. O aplici sub formă de comprese, o dată la două zile. Dacă preferi unguentul, masează zonele dureroase de 2 ori pe zi.

Pomadă din muguri de plop

Durerile și inflamațiile încheieturilor pot fi alinate și cu unguent din muguri de plop. Dacă vrei s-o prepari singur, fierbe timp de 3 ore în 3 părți de apă o parte de muguri de plopi. La final, pui 2 părți de untură și o lași să se îngroașe. În locul alifiei, poți folosi tinctură ori infuzie de muguri de plop. Pentru ceai ai nevoie de 4 linguri de muguri la 4 căni de apă clocotită. Îl bei de-a lungul zilei.

Sursa: clicksanatate.ro