Tarhonul, condiment puternic aromat si medicament minune!

Tarhonul, o plantă destul de aromată considerată a fi un remediu bun la toate. Dar ceea ce multe persoane încă nu ştiu este că poate uşura digestia şi apăra organismul de diverse afecţiuni.

Previne dereglările digestive

O cană de ceai băută frecvent poate contibuie semnificativ la echilibrul digestiv al organismului tău. Infuzia de tarhon pentru uz intern se prepară astfel: peste o lingură de plantă uscată se adaugă o cană de apă clocotită, apoi se lasă 10 minute la infuzat, se stecoară şi se consumă. În caz de boli renale, boli de ficat, constipaţie, insomnie, dureri de cap, de dinţi şi probleme digestive se recomandă 2-3 căni pe zi.

Întăreşte imunitatea şi tratează insomnia

Datorită faptului că are proprietăţi puternice imunostimulatoare prin prezenţa antioxidantilor şi compusilor activi, dar mai ales a conţinutului crescut de vitamina C este un bun aliat pentru sănătatea ta. Mai mult de atât combate oboseala şi induce starea de somn.

Tratează afecţiunile ginecologice

Te poţi baza pe el în lupta împotriva infertilităţii, ajută la reglarea ciclului menstrual şi a ovulaţiei, dar este şi un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual.

Pont: În cazul în care vrei să renunţi la consumul de sare, piper, oţet atunci introducerea în alimentaţia ta a tarhonului este o alegere excelentă.

Contraindicaţii: – femeile care sunt însărcinate sau care alăptează, scrie Adevarul.