Trei legume care intaresc imunitatea si previn bolile cardiovasculare

61
Sarace in calorii dar bogate in fibre si antioxidanti, ceapa, sparanghelul si telinacele trei legume intaresc imunitatea si previn bolile cardiovasculare.

 

Indiferent de soi, ceapa este o sursa modesta de energie, legume fiind alcatuita in proportie de 90% din apa. Ceapa verde care se gaseste din belsug in aceasta perioada este o foarte buna sursa de vitamina C, fiind un ingredient de baza si un condiment foarte apreciat in bucataria romaneasca. Potrivit „Abecedarului de nutritie“, ceapa este considerata planta medicinala, leguma si condiment, potrivit adevarul.ro.
Contine fitochimicale – saponine si flavonoide – care par sa previna aparitia boolilor cardiovasculare si a cancerului, precum si coagularea anormala a sangelui. Din aceeasi familie cu ceapa si usturoiul, sparanghelul contine putine calorii, dar multi antioxidanti, fubre si apa. Exista trei varietati de sparanghel: alb, verde si violet si se consuma doar varfurile gatite l aburi sau pe gratar.

CITESTE SI


 

Siropul de salvie iti transforma organismul intr-o masinarie de energie. E suport pentru sistemul nervos, endocrin, circulator, digestiv

Tim Ferriss si dieta care te scapa de kilogramele in plus si iti energizeaza organismul

Acest aliment te protejeaza de bolile cardiovasculare si diabet


 

Sparanghelul este bogat in acid folic, vitamina C si glutation – un atioxidant natural benefic sanatatii – si poate fi o garnitura foarte gustoasa pentru peste sau pui. telina este o alta leguma foarte bogata in vitamina care intareste imunitatea corporala cu conditia sa fie consumata in stare cruda. Pe langa vitamina C mai contine fosfor si potasiu, precum si celuloza care ar putea preveni aparitia cancerului si a bolilor cardiovasculare.

 

Telina mai contine androsteron – un steroid pe care mamiferele il percep ca pe un feromon (substanta care influenteaza comportamentul) – insa omul din pacate nu are capacitatea de a-l percepe. Atentie insa ca telina are un potential alergen foarte mare!