Uleiul de cimbru este un leac pentru acnee, cancer sau inima. De ce alte lucruri miraculoase mai este in stare

477

Uleiul de cimbru are peste 20 de beneficii si este recunoscut in medicina ayurvedica. Iate ce previne:
1. Cancer
Cimbrisorul a fost folosit pentru a induce moartea celulelor in cazul cancerului de san. Dupa 72 de ore de tratament, uleiul esential de cimbru a distrus 97% din celulele de cancer de san, ceea ce a determinat cercetatorii sa spuna ca cimbrul salbatic „poate fi un candidat promitator in dezvoltarea de noi medicamente terapeutice pentru tratamentul cancerului de san.” (Uleiul de cimbru ucide pana la 97% din celulele canceroase)
2. Acnee
Uleiul de cimbru are proprietati antibacteriene puternice, inclusiv impotriva Propionibacterium acnes, o bacterie care provoaca acnee. Intr-un studiu, o tinctura realizata din cimbru a fost mai eficace impotriva bacteriei decat alte tincturi obtinute din galbenele sau smirna. In plus, tinctura de cimbru a avut un efect antibacterian mai puternic decat tratamentul cu benzoil peroxide.5
3. Anti-spasmodic
Spasmele sunt contractii musculare involuntare care pot duce la tuse, crampe, dureri. Uleiul de cimbru are o activitate anti-spasmodica, ceea ce explica de ce a fost in mod traditional utilizat pentru a trata boli respiratorii si tuse. Potrivit Consiliului Botanic American:
„Studiile in vitro si in vivo indica faptul ca flavonoidele din cimbru relaxeaza muschiul traheal.”
4. Anti-reumatic
Uleiul de cimbru este anti-reumatic deoarece actioneaza ca un diuretic, eliminand toxinele in exces din organism prin urina. In plus, stimuleaza circulatia, ceea ce poate ajuta la concentratii mai mici de acid uric in sange.
Uleiul de cimbru are de asemenea proprietati anti-inflamatorii. In studiul publicat de Journal of Lipid Research se arata ca sase uleiuri esentiale, inclusiv uleiul de cimbru, au capacitatea de a suprima enzima inflamatorie ciclooxigenaza-2 (COX-2) in acelasi mod ca si resveratrolul. S-a constatat ca elementul constitutiv carvacrol a fost responsabil pentru acest efect.
5. Antiseptic
Compusii din uleiul de cimbru, caryophyllene si camfen, sunt antiseptice puternice care pot pazi ranile impotriva infectiilor.
6. Anti-hipertensiv
S-a demonstrat ca extractul de cimbru salbatic (Thymus serpyllum L.) reduce tensiunea arteriala.
Este important sa retineti ca nu toate soiurile de cimbru au acest efect si, de fapt, unele pot avea efectul opus de crestere a circulatiei sangelui, ceea ce ridica tensiunea arteriala scazuta.
7. Bactericid
Uleiul de cimbru are proprietati antibacteriene puternice. Un studiu prezentat la Society for General Microbiology Edinburgh a subliniat faptul ca uleiurile esentiale pot fi alternative eficiente si accesibile la antibiotice in lupta impotriva bacteriilor rezistente.
Printre uleiurile esentiale testate, uleiul de scortisoara si uleiul de cimbru s-au dovedit a fi cele mai de succes impotriva diverselor specii de Staphylococcus, inclusiv MRSA.
8. Tonic pentru sanatate
Uleiul esential de cimbru este benefic pentru sistemul circulator, inima, sistemul digestiv, sistemul nervos, muschi, piele, precum si pentru stimularea imunitatii. (Cateva dintre efectele regeneratoare rapide ale cimbrului)
9. Sanatatea inimii
Deoarece uleiul de cimbru este anti-spasmodic, el ajuta la relaxarea arterelor si venelor, scaderea tensiunii arteriale. Poate ajuta, de asemenea la tonifierea muschilor inimii.
10. Flatulenta
Uleiul de cimbru este carminativ, ceea ce inseamna ca nu numai ajuta la prevenirea formarii de gaze in tractul gastro-intestinal, dar ajuta, de asemenea corpul sa elimine excesul de gaze, contribuind la combaterea flatulentei.
11. Diuretic
Ca un diuretic, uleiul de cimbru poate ajuta organismul la eliminarea excesului de apa, sare si toxine, ajutand la reglarea greutatii, tensiunii arteriale, digestiei.
12. Regleaza ciclul menstrual
Cimbrul este un emenagog, ceea ce inseamna ca stimuleaza fluxul de sange in zona pelviana si uter si poate stimula menstruatia la femei. Uleiul de cimbru poate fi, prin urmare, util pentru perioadele de ciclu neregulat, menopauza prematura si alte probleme menstruale.
13. Cicatricile si semnele de piele
Ca un cicatrizant, uleiul de cimbru poate ajuta la eliminarea cicatricilor si alte semne ale pielii, cum ar fi cele lasate de acnee, varicela si alte rani.
14. Expectorant
Uleiul de cimbru este un expectorant, ceea ce inseamna ca poate ajuta la eliminarea mucusului din caile respiratorii si plamani. Uleiul de cimbru este aprobat de catre Germany’s Commission E in tratamentul bronsitei, tusei convulsive si inflamatiei respiratorii.
15. Tensiune arteriala scazuta
Asa cum am mentionat, anumite tipuri de cimbru au efecte hipertensive, adica pot creste tensiunea arteriala. Acest lucru este benefic pentru cei care sufera de tensiune arteriala scazuta.
16. Respinge daunatori
Uleiul de cimbru este foarte eficient impotriva insectelor si daunatorilor. Acesta poate fi folosit pentru a respinge tantari, purici, paduchi, plosnite, muste, gandaci, molii etc.
17. Stimulant
Ulei de cimbru poate stimula circulatia, digestia, secretia de hormoni si intreg metabolismul.
18. Tuse
Asa cum am mentionat, ulei de cimbru este un bun expectorant si anti-spasmodic, ajuta la ameliorarea sau vindecarea tusei si poate ajuta, de asemenea la vindecarea infectiilor in piept.
19. Paraziti
Uleiul de cimbru este un vermifug, ceea ce inseamna ca ucide viermii intestinali.
20. Anti-fungic, distruge Candida
Uleiul de cimbru are proprietati anti-fungice si a fost dovedit a fi eficient impotriva Candida albicans.
sursa: suntsanatos.ro