Vei slabi sigur daca vei face o singura modificare in modul de a pregati mancarea

356

Specialistul in nutritie, diabet si boli metabolice, Mihaela Bilic atrage atentia asupra unei erori culinare pe care o fac majoritatea romanilor: folosirea uleiului in exces. Dupa spusele acesteia, felul in care gatim preparatele ne poate pune in pericol silueta. 

„Si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu „se pune ulei in cratita”. La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne „costa” silueta. Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie snitel, chiftele sau peste prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.”, a subliniat medicul primar Mihaela Bilic recent pe pagina oficiala de Facebook.

CITESTE SI


 

E uimitor cu cat la suta consumul de iaurt poate reduce riscul de diabet

Regimul miraculos care te slabeste in functie de inaltimea pe care o ai

Adio colacei! Reteta cu care slabesti peste noapte


 

Mai mult, spune specialista, nu conteaza tipul de ulei pe care il folosim la gatit, deoarece toate au 900cal/100ml. „Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate.”, arata nutritionista Mihaela Bilic.
Chiar daca multi cred ca mancarea gatita cu ulei este mai gustoasa, nutritionistul sustine ca sosul de rosii, condimentele si ierburile aromate fac treaba mai buna. In plus, daca avem carne, peste sau branza intr-o mancare, savoarea acelui preparat este garantata.
„Economia pe care o faceti in bugetul caloric e uriasa daca eliminati uleiul de gatit. si pe langa silueta, sanatatea voastra va avea de castigat scapand de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator. Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!”, a concluzionat medicul nutritionist Mihaela Bilic.
sursa: sanatate.bzi.ro