Vrei un zambet stralucitor? Incearca sa nu mai mananci aceste alimente!

120

Unul dintre secretele unui zambet sanatos consta in adoptarea unei diete alimentare corecte, care ne ajuta sa ne pastram zambetul stralucitor si gingiile sanatoase.
Medicul implantolog Taner Chemal, fondatorul clinicilor Implantodent, explica faptul ca un regim alimentar echilibrat, bogat in substante nutritive precum vitamina C, vitamina D si calciul, este esential pentru sanatatea orala.
Potrivit doctorului Chemal, exista cinci grupuri principale de alimente ce trebuie evitate pentru a avea o dantura sanatoasa si stralucitoare:
– bauturile dulci
Atunci cand bacteriile din gura descompun zaharurile simple se produc acizi. Acizii demineralizeaza smaltul dentar si permit formarea cariei dentare. Toate bauturile racoritoare, inclusiv sucurile proaspete din fructe, constau aproape in intregime din zaharuri simple. Daca mai sunt si acidulate (carbogazoase), concentratia daunatoare de acizi va creste si mai mult. Exista studii facute de Asociatia Dentara Americana care demonstreaza caracterul nociv al acestor bauturi asupra smaltului, pe primul loc clasandu-se cele utilizate de sportivi.
– dulciurile
Fie ca vorbim despre bomboane sau prajituri, acestea au o mare concentratie de zahar rafinat, ceea ce duce la cresterea considerabila a nivelului de acizi din gura. Bomboanele, in special cele gumate, jeleurile si rahatul sunt cele mai periculoase, din cauza ca acestea adera puternic de suprafata dintilor si a lucrarilor dentare, ingreunand foarte mult misiunea de curatare a salivei.

Continuarea pe esibian.ro!