Yoga te scapa de astm. Ce recomanda oamenii de stiinta

152

Yoga ajuta persoanele care sufera de astm sa respire mai usor, indica rezultatele uni studiu recent desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong. Oamenii de stiinta recomanda persoanelor afectate de aceasta boala cronica sa practice yoga pentru a ameliora simptomele si pentru a-si imbunatati calitatea vietii. Rezultatele cercetarilor au demonstrat ca exercitiile de respiratie si pozitiile de yoga releaza muschii din caile respiratorii. Un alt aspect pozitiv al practicarii acestui tip de relaxare este efectul psihologic asupra bolnavilor de astm.
Cu ajutorul yoga, astmaticii pot depasi mai usor starile de sufocare, ajutandu-si creierul sa faca fata atacurilor de astm si sa depaseasca anxietatea. In Marea Britanie, 5,5 milioane de persoane sufera de astm, ceea ce inseamna ca unul din 12 adulti si un copil din 11 se confrunta cu aceasta boala, iar numarul continua sa creasca. Desi exista tratament, acesta nu functioneaza intotdeauna.

CITESTE SI


 

Pericol pentru viata ta! Cat de periculoase pot fi odorizantele

Tratamentul care te scapa de varice

Tratamentul care te scapa de varice


 
 
Aproximativ 200 de britanici sunt spitalizati in fiecare zi, cu atacuri de astm in Marea Britanie. Aceasta boala a cailor respiratorii provoaca aproximativ 1.000 de decese anual in Anglia. Afectiunea poate conduce la depresie si limitarea contactelor sociale ale persoanelor cu astm. \”Yoga poate imbunatati starea fizica si mentala a persoanelor care sufera de probleme respiratorii\”, sustin autorii cercetarii de la Universitatea din Hong Kong, care au studiat mai mult de 1.000 de barbati si femei cu astm din intreaga lume.
sursa: RADOR